hansemark.blogg.se

Imorgon är det Stereosonic!!

Kategori: Perth

Är så himla excited!! Kommer inte kunna sova inatt! haha
Idag va jag iaf med Lina i fremantle. Planerade inför imorgon, kollade i affärer och marknaden. Sen har jag tagit det lugnt hemma. Har fruktansvärt ont i huvudet. Livrädd att jag ska bli sjuk o må dåligt imorgon :( men NEJ det ska jag inte!! Har precis ätit middag, nu ska jag dricka massa vatten o lägga mig tidigt. Natti natti





Kvällsshopping med rosa hår

Kategori: Perth

Idag jobbade jag typ inte.. På kvällen tog jag bilen o hämta Emilia så åkte vi till Garden City. Dom har kvällsöppet till 9 på torsdagar. Dom är ju helt knäppa i det här landet o stänger alla butiker vid 5!! Jag färgade håret också. Så nu har jag rosa toppar. Hade ju det innan för ett tag sen. Men tänkte det är lite roligt inför helgen och stereosonic!




här var det fortfarande lite blött så ser stripigt o inte så fint ut.. men är supernöjd, ser coolt ut!


Det är faktiskt JAG som är den nyttiga!!

Catching fire

Kategori: Perth

Idag hängde jag med Codie i freo. Började med lunch på little creatures, jag hade ju inte varit där än! Så himla konstigt att jag inte har det. Jättebra ställe, det är ett ölbryggeri precis nere vid fiskehamnen o de har restaurang. Båda var svinhungriga så vi beställde in massa mat haha gottgott
Sen var jag hemma o gjorde middag åt barnen. Sen skulle jag på bio med Emilia, Lina, Lisa och Amanda i subiaco. Jag fick ta Andrews bil. Han har automat! Var nervös att jag skulle vara ringrostig, men det gick jättebra! Vi såg på den nya Hunger Games filmen. Catching fire. Oh herregud vad bra den var!! :)


haha detta är inte ens all mat...





Godmorgon

Kategori: Perth

Alla sover utom jag. Jag, Lisa och Emilia är hos Lina. Igår solade vi o hade det gött. Elon var här också. På kvällen gjorde vi tacos o kollade på film. Gott, mysigt och roligt!
Idag ska vi till atwellgänget på feeest. Ska bli galet. Dom har lovat jacuzzi, vanlig pool och gellyshots.
På söndag ska jag och Emilia (ska tvinga med dom andra också) på pool party. Hur många som ska dit? ca 200 pers. oh my goooooood




var på Ikea o köpte godis och pepparkakor i torsdags! :)

Bra nu

Kategori: Perth

Det är verkligen bra nu. Och ikväll flyttar jag till Lina igen och den här helgen kommer vara toppenbra också. Allt är sjukt bra. Mitt liv äger. Ville bara säga det.



Grilla, sola, festa

Kategori: Perth

I fredags åkte jag till Lina. Sen kom även Lisa, Emilia och en tjej från Scotland. Vi grillade och satt o prata. På lördagen gjorde vi pannkakor till frukost o sen låg vi vid poolen. En till tjej som heter Josefin kom. Vi gjorde middag o sen fixade oss. Fler folk kom och atwellgänget. Jättekul! Senare åkte vi till Northbridge o var på the deen. Igår var jag med Emilia. Vi fixade oss o tänkte möta upp en kompis o gå på sunday session. Men vi gick o åt istället haha vi verkligen äter hela tiden! Var så himla trött när jag kom hem så somnade direkt o det var väldigt jobbigt att gå upp imorse.. kröp tillbaka till sängen så fort alla hade gått haha



Bowla

Kategori: Perth

Hejhej
Idag är det ju torsdag vilket betyder att jag bara lagar middag åt barnen. Men idag ska jag, Andrew och barnen äta i freo. Sen stannar jag där och ska bowla med Emilia haha sååå längesen jag bowlade! Ska bli kul! Imorgon packar jag väskan o drar till Lina och bor hos henne hela helgen. Hennes familj ska bort. Kommer nog uppdatera mer då!
Nu ska jag lägga mig vid poolen och sola hela dagen hihi




Igår kom min och Linas biljett till Avicii! Ska bli så otroligt mega kul! Längtar!!

That was it!

Kategori: Perth

Såå, det var allt från tiden mamma och syrran var här! Nu är bloggen som valigt igen.
 
Tyckte såå mycket om Sydney. Det var jättefint och häftigt. Väldigt stor blandning mellan gamla och nya byggnader. Och jag gillar ju skyskrapor så mycket.. Och de har så mycket träd där! Det tycker jag mycket om. Det är stooor skillnad mellan Sydney och Perth. Sydney är verkligen storstad. Mycket folk överallt, massa turister, bilar överallt och trafiken är hemsk. Perth är så lugnt och avslappnat. Perth kommer alltid vara bäst! <3
 
btw, jag tar inte åt mig äran för bilderna, det är Monika som har varit fotografen! :)
 
 

Hejdå

Kategori: Perth

Vi kom tillbaka till Perth på fredagen. Då åkte vi till Freo o åt lunch, sen gick vi till Point Walter o kollade på de svarta svanarna som Monika tjatat om hela tiden.. haha . Sen åt vi take away och la oss tidigt.
 
På lördagen tog vi sovmorgon o låg i poolen o bara hade det gött. Sen fick vi ha bilen hela dagen. Vi åkte hela vägen längst kusten upp till Hillarys. En jättemysig båthamn. Vi gick runt o sen åt vi middag. Burgare, mumsmums! 
 
På söndagen skulle de åka hem :( Men sent på kvällen. Så vi åkte till Cottesloe. Monika ville ha sand, hon snodde från Bondi också ;) Sen åkte vi till Freo o gick på marknaden. Mamma köpte lite mer souvenirer. Sen åkte vi hem för att göra hejdå middag med familjen. Dom hade precis köpt grill så det blev räk spett, tre olika sallader och vitlöksbröd. MUMS! Sen fick jag skjutsa dom till flygplatsen.. Tråkigt att säga hej då.. Har varit så roligt att ha dom här! Men vi ses ju snart igen. Faktiskt bara fem månader tills jag är hemma igen..
 
<3

Sydney del 3

Kategori: Sidney

Tor 7/11
Vi fick åka på en liten biltur med Malo och sen körde hon oss till Manly. Därifrån tog vi färgan in till city. Man fick se operahuset, Harbour bridge, staden, hamnen o kusten såå fint! Och vi fick se delfiner som simmade bredvid båten. Inne i stan blev det shopping! När vi kom tillbaka till huset hade de gjort grillat o massa gott. Mamma och Monika fick smaka på grillad känguru. Sen var det raka vägen i säng, vi skulle åka tidigt på fredagen..
 
 
 
Träffade på några coola munkar! haha
 
 
 
 
 
 
Vi upptäckte att de har en kacktus i Sydney också, fast röd!
 
 
 
 
 
 
 
 

Sydney del 2

Kategori: Sidney

Ons 6/11
Vi tog bussen in till stan. Mötte upp min världens bästa Sara! Hon och hennes kompis Nathalie har ju rest runt jättelänge nu o vi lyckades vara i Sydney samtidigt så vi var ju tvugna att träffas igen! :D Såååå kul att se henne igen! Vi hoppade på en sightseeing buss, en sån utan tak, satt längst bak och åkte genom straden. Gud va det var kul. Jag, mamma o syrran hoppade av vid Operahuset och vinkade hejdå åt Sara o Nathalie. Om en månad ungefär kommer de tillbaka en sväng i Perth så då får vi träffas igen. Så vi gick till operahuset o det var ju jättehäftigt att se. Overkligt att vara där. Sen åt vi mat, gick runt i staden, hoppade på en till sightseeing buss och åkte till Bondi Beach. Sen bar det av hemåt och jag somnade nästan på bussen..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bondi Beach
 
 
 
 
 
 
 

Sydney del 1

Kategori: Sidney

Måndag till fredag var vi i Sydney så delar upp dem mån+tis, ons, tor! :)
 
 
Mån 4/11
Vi flög från Perth nästan sex på morgonen. Tre timmars tidskillnad till Sydney, så vi var framme nästan ett. Vi skulle bo hos vänner till vår familj, så Malo kom och hämtade oss på flygplatsen. Sen åkte vi hem till dem, de bor en bit norr om själva centrum, i ett område som kallas Mona Vale. Jäääättefint där. Väldigt mycket skog och nära havet. Vi åt mat vid vattnet o sen tog vi en promenad. Sen umgicks vi med familjen hela kvällen! Den kvällen somnade vi alla tre som en stock o har nog aldrig sovit skönare. 
 
Dom bor mitt i den brantaste backen jag sett!
 
 
Deras utsikt från huset. så härligt
 
Tis 5/11
Vi åkte till ett köpcenter och shoppade! Inga bilder från denna dagen..

Freo igeeeen

Kategori: Perth

3/11
Fremantle!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tastebud tours

Kategori: Perth

2/11
Vi var på tastebud tours! Man åkte i en buss runt i Swan Valley till olika ställen och fick prova deras mat och drycker. Här kan ni läsa vad vi gjorde! http://www.tastebudtours.com.au/a-good-food-wine-tour 
Efter det var vi i Kings Park.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka till stan fck vi se Pride paraden. Sjukt kul!
 
 
 
fick se en bröllopsfotografering. Vi har dett 9 brudpar på 13 dagar, haha bröllopssäsong? Jag älskart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pärtan

Kategori: Perth

1/11
Vi var i stan! Shopping och sightseeing! Och de har julpyntat hela stan nu, haha känns så konstigt.
 
 
 
 
 
 

Caversham Wildlife Park

Kategori: Perth

31/10
Vi var i Caversham Wildlife Park. Det är ett stort naturreservat en bit utanför stan. Vi gick runt, var mysigt o fint. Sen gick vi på djurparken. Där har de samlat alla australienska djur och man får klappa flera av dem. De har en stor inhägnad med kängurus och Wallabys (små kängrusar) som man får gå runt kring o klappa och mata dem. Vi fick även klappa koalor. Och vi var på en liten show som hette "Wombat and friends" däe man fick se ovanliga fåglar o djur. Jättekul!!
 
 
 
 
 
 
Flying foxes
 
Kookaburra
 
 
 
Splendid Fairywren (praktblåsmyg)

 
En "Joey" , bäbis känguru
 
Albino påfågel
 
Wombat and friends
 
Wombat
 
"Teacup kangaroo" , det är en kängurusort men de är så småå
 
 
 
En possum. Jag har tyvärr glömt vad den här sorten hette.. Fluffy possum kan vi kalla den
 
Spotted possum
 
Blue-winged kookaburra
 
 
 
 
Red-tailed black cockatoo
 
 
Tiliqua
 
Goanna
 
Dingo
 
Emu
 
Påfågel
 
 
 
Koalor!
 
 
 
 
 
 
Wallaby
 
 
 
 
 
 
 

Fremantle sightseeing

Kategori: Perth

29-30/10
Första dagen åkte vi till Garden City och shoppade o sen Freo. Dagen efter var vi i Freo igen. Vi åt gooood mat, promenerade runt o shoppade.
 
 
 
 
 

Fullt upp!

Kategori: Perth

Hinner verkligen inte uppdatera.. Vi är igång hela dagarna o på kvällen är jag supertrött o somnar som en stock! Så slänger bara snabbt in detta. Vi lever, har jättetrevligt, det är pötthett ute och imorgon åker vi till Sydney! Kommer uppdatera inlägg för varje dag när dom åkt. (snyft, vill inte att dom ska åka ju..) Det är så himla kul att ha dem här!!
 
hahahah det här alltså.. Vi och en "Vombat", ett australiensiskt djur, på Caversham Wildlife Park i torsdag.