hansemark.blogg.se

Victor

Kategori: Perth

Nu har jag varit jättedålig på att blogga :(
Men Victor är här! Han skulle ha kommit den 15.e men han kom den 14.e och överraskade mig. Berättar mer i nåt annat inlägg. Vi har iallafall varit i Dunsborough, firat midsommar, ätit massa god mat, shoppat, promenerat, myst o bara haft det bra. Vill inte att han ska åka härifrån. Dagarna är alldeles för korta o tiden går alldeles för fort.


älskar dig

Tacksam

Kategori: Perth

Sedan jag kom hit för snart tre månader sen så har jag haft hemlängtan tre gånger. För det mesta är jag så otroligt glad och tacksam över att jag fick chansen att åka hit. Så tacksam för familjen som jag bor och är au pair hos. Så tacksam över min fina familj och mina fina vänner som peppade mig till att åka.
Är så glad över att jag tog det här beslutet. Att jag tog mig hit. Jag är stolt över mig själv.
Jag trivs så himla bra här. Jag kan njuta av minsta ganska obetydelsefulla sak. Som att vänta på tåget helt själv klockan 5 på morgonen när det spöregnar o du inte har en aning om vart du befinner dig. (ja det har faktiskt hänt). Jag stod där o frös som en tok med ett brett leende på läpparna. För jag hade kunnat stå helt vilsen o vänta på ett tåg helt själv klockan 5 på morgonen när det spöregnar någon annanstans. Men det gör jag inte. Jag gör det här. Och jag är så obeskrivligt glad över att det är här.
 
 
 

Geláre

Kategori: Perth

Har varit på stan med Sarrrra idag. Vi åt våfflor på Geláre! Såå gott men jisses va mäktigt. Klara inte äta upp hela o var illamående efter haha. Det var lite saker jag skulle köpa men hittade inte. Så köpte massa saker jag egentligen inte skulle ha istället..... Jag som skulle spara pengar! Typiskt mig. jaja
Idag åkte Karins föräldrar hem till Sverige. Och imorgon åker hennes bror hem också. Så blir tomt i huset lite, men bara några få dagar för på lördag kommer Victor!!!! Längtar så himla mycket kommer bli såå kul!






Svenskar

Kategori: Perth

I lördags åkte hela familjen till ett bröllop så jag va ensam i huset i helgen. Ett gäng svenskar kom o sen drog vi ut i Freo på Metropolis! Hade såååå himla kul, väldigt lyckad kväll! Så glad över alla människor jag fått träffa. De är så bra allihop!
Idag har jag solat, joggat o gjort några ärenden... Karin kom hem tidigare så hade bilen när jag tog barnen till Acrobatics. Så körde runt lite i Freo o kollade. Sen lagade Patrik middag. Tusan vad gott det var.
Nu ska jag kolla film o sova. Imorgon ska jag möta Sara i stan!

Varm vinter

Kategori: Perth

Tog lång sovmorgon imorse och sen legat ute o solat vid poolen. Så härligt väder! Runt poolen har de mur och buskar så det blåser nästan ingenting o solen ligger på så där steks man nästan. De sa att temperaturen idag var 22 grader så tänk bara vad det var där i solväggen. Underbart! Låg ute igår också. Och detta är vinter. Den kan jag leva med. Tänk om vintern kunde vara såhär i Sverige också.. I wish!! 
 
Senare har jag fått hedersuppdraget att ta med mig Lillemor (Karins mamma) och köra till flygplatsen för att hämta Karins bror! Så nu blir det fullt hus!
 

Mitt boende!

Kategori: Perth

Hej! Idag har jag bara städat o inte gjort någonting. Så tänkte göra ett litet inlägg om hur jag bor för er som är nyfikna!
 
Jag bor i Palmyra. Det ligger sydväst om Perth centrum och alltså på andra sidan Swan River. Palmyra är ett bostadsområde som inte så många känner till, därför brukar jag säga till folk som frågar att jag bor i East Fremantle för det ligger nära. Det är ca 4 km till Fremantle och det ligger ett busstopp nära huset o det går bussar ner till Freo jätteofta. Tar typ 10-15 min. Väldigt bekvämt. Till Perth centrum är det ca 15 km men det är highway nästan hela vägen så det går fort att ta sig dit med bil, 20 min om man inte har otur o hamnar i rusningstrafiken (som är heeeemsk). Jag åker oftast tåg in till stan. Då tar jag bussen till Freo och tåget därifrån. Tåget mellan Freo och Perth går fram o tillbaka hela tiden. Supert! Tåget tar ca 20 min, det stannar typ hela tiden för det är så många stopp på den stäckan, typ 15 stycken tror jag..
 
Huset är ett envåningsplanhus med väldigt öppen planlösning. Det har fem sovrum, två badrum, två vardagsrum o det ena ligger samman med matsalsdel och kök. Huset har en pool och uteplats.
Mitt rum ligger mellan barens rum. Det är inte så stort men allderles lagom för mig! Jag har en bred (140cm tror jag?) jätteskön säng med jättegoa kuddar o täcke (vill nästan ta med det hem), en spegel, bord och inbyggd garderob. Har har inte eget badrum, men det ena är det bara jag som använder.
Huset blir svinkallt på vintern! Det är ju inte isolerat så just nu måste man ha tofflor o tjocktröjor på sig.
 
Jag tycker om det här området och jag tycker väldigt mycket om huset. Jag trivs :D
 
 
hittar ni Palmyra? ;)
 
vår gata

Långledig

Kategori: Perth

Nu har jag varit ledig fredag till idag! :) Familjen åkte ner till Dunsborough så i fredags åkte jag till Johanna. Vi gick på bio o såg på The great Gatsby. Jag tyckte jättemycket om den! Sen hängde vi med några kompisar. Åkte lite bil, käka mcdonaldsmat o sen sov jag hos henne. På lördagen hängde vi lite i stan. Sen åkte vi hem till mig, fixade oss o förfestade lite sen drog vi på en klubb i Fremantle som heter Metropolis. Det var "girlsnight" så gratis inträde till alla tjejer. Vi hade jättekul o dansade som galningar uppe på scen bakom DJ:sarna. I söndags åkte vi till Johanna igen för att gå på sundaysession på Botanica. En till tjej som Johanna känner från hemma i Sverige var med oss, Karin hette hon! Vi känner en vakt där så vi fick gå före världens längsta kö, haha! Sjuuuuuukt nice. Där inne var det proppfullt med folk eftersom det var långhelg! Hade tydligen varit fullt sen fyra typ, vi kom dit ca sex. De stänger vid tio så vi drog med några kompisar in till Northbridge och gick på en klubb som heter Library. Har gått förbi flera gånger o varit sugen på att gå dit för det är alltid lång kö och folk pratar om det. Men hade inte så kul... Hade så ont i fötterna (inte lätt att va tjej, vill man va fin får man lida pin) o var trött o det va sjukt trångt där inne. Så vi drog därifrån ganska snabbt. Karin körde bil så vi tog ett stopp på mcdonalds o åkte hem. Igår när man vakna upp kändes det jättekonstigt för då kändes det som söndag ju! Vi satt ute i solen o sen gick vi ner till stranden o kollade på solnedgången o tog bilder. Super härligt. Sen åkte jag hem. Då hade Karin o hennes föräldrar kommit hem så jag fick lite middag o tog ett bad. Det är såååå kallt om kvällarna så det var underbart med lite värme! Idag tog jag lång sovmorgon o har bara tagit det lugnt hela dagen. Andrew o barnen kom hem idag, nu är de på rugby o netball träning så det ända jag behöver göra är att värma upp lite mat tills de kommer hem. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
klättrade lite i berg av massa snäckor!