hansemark.blogg.se

Tourist

Kategori: Perth

Hej!

Idag mötte jag Sara inne i stan. Gympadojjorna va på o kameran med- dags att vandra runt o leka turist!! Vi fixa en karta o gick runt o kollade på byggnader. Men det var sjukt varmt idag, runt 29°C och svettigt. Så vi gick tillbaka in till shoppinggatan för att gå i affärer, aircondition <3 Sara började må dåligt, antagligen hade hon ätit dålig sushi :/ så hon åkte hem o jag va kvar i stan själv. Sluta med att jag fick med mig en kjol o två linnen hem! Nöjd.

Tog lite bilder med mobilen så ni kunde få se! :)







Margret River

Kategori: Perth

Hej! :)
Nu ligger jag och ungarna i soffan. Är barnvakt ikväll :)
Hade såååå kul igår!! Som sagt kom Sara och Johanna och hämtade mig o vi åkte till Margret River. Vingårdar överallt, så vackert. Vi kollade stan åt mat o glass, åkte runt, vandra lite i skogen o kollade in en grotta, åkte till en stor strand med gigantiska vågor där de haft surftävlingar, var i en rolig stad som heter Cowaradup där de verkligen går all in för namnet som innehåller cow. Det är ko-statyer överallt, kofläckar, butiker som heter nåt på moo eller cow. Jättekul :) Vi bodde på ett hostel i Margret river. Det var helt fullbokat så vi köpte vin, gjorde oss iordning o satte oss med dem o hade jättetrevligt. sen gick alla till en pub o efter det satt alla ute på verandan o pratade. Hade så kul :) jag o Sara kom inte i säng förrän halv fyra typ. Vi sov i överslaf på våningsängar o jag va så rädd för att trilla ur så tog axelremmen på min väska o tog runt höften o fäste i sängen som ett bälte hahaha. Funka superbra, jag sov som en prinsessa. Idag åt vi frukost på subway och åkte hem rättså tidigt. Det regna o vi var trötta. Hade en så väldigt kul liten resa!!
Tog många bilder men Lämnade min dator i Dunsborough för att familjen skulle ta med hem, ville inte ha den på ett hostel, men de glömde den... :/ kanske kan låna nån dator så jag kan lägga upp bilder!

Har några bilder på mobilen iaf! :)







Roadtrip

Kategori: Perth

Sara och Johanna kom o hämtade mig imorse och nu är vi på roadtrip!! wohoo!


De senaste dagarna

Kategori: Perth

De senaste fem dagarna har bestått av: åka bil, god mat, god dryck, solnedgångar, kängurus, vinprovning, glass, vandring, blåst, berg, gå på stranden, ta kort, se på film, gos med Chilli, jogga, dricka smoothie, köra bil själv, se på serier, hälsa på folk, mata pelikaner, historia, äta färsk fisk fångad i havet precis utanför huset, värme, svett, planer, vingårdar, plocka snäckor, fina hus, hav

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dunsborough anropar Årjäng

Kategori: Perth

Idag åkte vi down south till Dunsborough igen! Blir här i en vecka :) Gillar att va här. Men vet inte riktigt vad vi kommer hitta på för nu börjar det verkligen bli kallt. Så det kommer inte bli att steka på stranden som senast. Blir nog mycket slappt och bara mys.
 
Pratade på skype med dem där hemma nyss. Farmor ringde så jag fick prata med henne genom telefonen också. Haha åh det tyckte hon var häftigt! Kan bara tänka mig vad hon kommer gå runt och säga till alla hennes kompisar nu att hon minsann har pratat med Australien! haha go <3 Är så glad över min fina underbara familj. Ni är bäst.
 

rättelse

Kategori: Perth

Sorry. Filmen Warm Bodies var inte alls skriven av Spehanie Mayer. När vi skulle välja film valde vi mellan två och det var den andra som var skriven av henne. Men denna var ändå en typ rak kopia i handlingen! Copycats.......

God morgon btw! Inatt har det åskat. Jag HATAR åska

Födelsedag

Kategori: Perth

Igår fyllde min värdmamma Karin år! Jag cyklade iväg o köpte blommor och sen bakade jag o barnen en överraskningskaka som blev succé. På kvällen kom hennes bästis Jo hit och lagade middag. Fansy tuna pasta ;) det var jättegott!!
 
Idag var jag supertrött (lite bubbel för mycket igår kanske) så när ungarna gått till skolan la jag mig o sov igen. När jag vaknat till liv åkte jag till Garden City. Det var supernära ju och jätteenkelt att ta sig dit med bussen och det var såå stort! Så gick runt där ett tag, köpte ingenting. Var lite tråkigt att gå själv :( Det låg en biograf där också så det var bra att få lite koll på det! Kommer verkligen bli stammis på det köpcentret iaf ;)
 
 
 
igår blev jag jätteförkyld också, uschuschusch! Idag känner jag mig bättre, men tätt i näsan...
 

Where in Ikea are you from?

Kategori: Perth

I tisdags träffade jag Sara och en ny Johanna i Stirling där dom bor. Vi gick på IKEA!!!! :D åt köttbullar och mos med brunsås o lingonsylt nomnomnom! Sen köpte vi SVENSKT GODIS !! wiiiihooooooooooo
 
Efter det gick vi på bio. Det är mycket billigare att gå på tisdagar. fett nice. Vi såg på warm bodies. Asså. Den var inte bra... Den är skriven av Stephanie Mayer som skrivit Twilight böckerna. Den var exakt som dem fast med en zombie istället för vampyr. Nä, den får 2 av 5 !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Angående min rubrik... Sara berättade om en tjej från sverige som hade fått frågan "So, where in Ikea are you from?" höll på att skratta ihjäl mig när hon berättade det HAHA
 
 

mitt hjärta

Kategori: Perth

Saknar min kompis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
älskar mest av allt

GEEK

Kategori: Perth

Igår var jag ju på stan med Sara. Då blev det faktiskt liiite shopping!
 
Ett "GEEK linne". Har velat ha sån tshirt länge så kunde inte låta bli detta, bara $12 !
 
Nya ballerinisar behövdes. Bara $19!

Fredags i bilder

Kategori: Perth

Moa, jag, Marie
 
Maria <3
 
 
 
 
Bek, jag, Johanna
 
 
 
och en bild från lördagkväll.. lite lugnare

Söndag

Kategori: Perth

Hey buddys. Sitter på tåget in till Perth nu, ska möta Sara för sushilunch. yummi!
Hade sjukt kul i fredags och igår va jag barnvakt så då var det mys. Har bilder så lägger upp dom ikväll! :)

minibanan

Kategori: Perth

Medans ni där hemma snart pallar äpplen, pallar vi bananer. pyttepyttesmå minibananer.
 
två väldigt goda tuggor.

rullar på

Kategori: Perth

Igår kollade jag första avsnittet av serien "the Walking Dead". Den handlar om zombies. Jag var så jäääävla rädd. Värsta jag någonsin sett på! Rekomenderas inte till fegisar som mig.
Var väldigt trött när jag vakna imorse för envisades med att prata med Victor inatt. Somnade i luren tillslut.
Igår lämnade vi in Andrews gamla cykel för reparation så idag hämtade vi ut den så nu kan jag cykla! Kuuuul :D annars händer inget speciellt. Det gick bra för Noah på simtävlingen igår, 2a, 2a, 2a, 1a! :) dom tycker att jag lagar god mat också. yeey! Lyckades med en perfekt oxfilé idag tyckte Stella. Ja får hoppas det, men själv fick jag inget....
Imorgon ska jag träffa lite olika tjejer, Maria bland annat för lite fest! Ska bli så kul!!
 
 
OK, hej, fulaste bilden på mig ever... cykelhjälm cykelhjälm hela dan
 
 
p.s. vädret är hemskt. tänk er åska i luften hela tiden, + att det är ännu varmare än det blir hemma i Sverige. Såå svettigt!

hahahahahahahah

Kategori: Perth

 
jag skrattar så jag gråter!! HAHAHAH

Surroundings

Kategori: Perth

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neon skor

Kategori: Perth

Nu har alla gått. Idag har jag städdag... Andrew har tagit ledigt för Noah har simmtävling hela dagen. Så behöver inte tänka på att hämta honom från skolan såå vad ska jag hitta på idag? Jag MÅSTE köpa ett par skor. Egentligen två par. Måste köpa ett par riktiga skor som jag kan promenera och springa i, och ett par nya ballerina. Funderar på att ta bussen till Garden City, ett stort köpcenter som ligger ganska nära. Meeen då äre ju detta med pengar, tjänar inte direkt mycket.. Men måste ha skor. Någon som sponsrar mig? hihi *blinkblink* *stora mästerkatten-i-stövlar-ögon*
 
vill haaaaaa...
 
 
 
 
 
(a)

sleeping... beauty?

Kategori: Perth

Idag var jag uppe 7:30 för att hjälpa till med frukost osv. När dom dragit vid 9 la jag mig igen o sov i fyra timmar! Sen på eftermiddagen när ungarna va på sina träningar somna jag i soffan. Trött tjej. Behövde nog lite vila!

Sliten

Kategori: Perth

Hejhej

Vilken heeeelg! Som sagt mötte jag Johanna på stan i lördags. Hon är jätterolig och trevlig! Vi kollade lite butiker o så, men allt är ju så fruktansvärt dyrt här... :( köpte iaf en plånbok, äntligen!! o örhängen o en ring. Sen mötte vi upp Stephanie, en fransk au pair. Det stod en trollkarl på gatan och massa folk stod o kolla, sen pekar han på oss och vill att Johanna ska gå upp och hjälpa honom!! Haha det var så kul
Seeen kom Maria! :D vi gick runt, pratade massa och åt lite. Sen åkte vi till Jundaloop för en från hennes jobb hade fest. Och där gick vi helt vilse... Bådas mobiler fick slut på batteri o vi hade ingen aning om vart vi skulle. Så vi försökte gå så som vi trodde att vi kom ihåg kartan men det var totalt fel. Så vi går in på en bensinmack för att se om dom här en karta eller säljer mobilladdare. När vi kom in är killen i kassan (som var sjukt lik en blandning av Jonah Hill när han fortfarande var tjock och Seth Rogen) så snäll att vi fick låna hans laddare! Så tillslut kommer vi iväg igen efter att han förklarat vägen o vi här en karta framför oss.. Haha det låter rättså jobbigt, men gud vi hade så kul haha . På festen var massa superschyssta folk! (OCH en Samsungladdare, halleluja!) Sen kommer Johanna till festen också. Hade verkligen kul. Sov hos Johanna för hon bodde i det området. Men jag bor på andra sidan av Perth därifrån..
Så igår var vi på stranden. Sen drog vi på Sunday session. Det är konstigt här för den största dagen för att gå ut o festa på är söndagar!! Så konstigt. Vi var på en klubb i Scarbrough som hette Botanica. Det var fuuuullproppat med folk. Det var kul. Vi träffade en kille som var så sjukt lik Barney Stinson i serien How I Met Your Mother! Sen åkte jag hem o det var lite kaos för missa det tåget jag skulle tagit, hade skurit mig på tån så varje gång jag tog ett steg gjorde det svinont o blödde floder, var jättetrött och min mobil hade nästan inget batteri. Sen i freo får jag vänta på taxi i nästan en o en halv timme... Sen kör taxigubben fel också... Nej det var jobbigt! Ibland känns det som någon högre kraft vill krångla till det för mig jämt. Men sen löser sig allting ändå jättebra. Allt ska bara tvinnas till. Känns ibland som jag borde bli filmad jämt o göra en komedi bara för allt jämt går fel o blir så knäppt. Jaja, det slutar ju alltid bra :D

plånbok


Johanna <3








German girls

Kategori: Perth

Hej kompisar.

Igårkväll åkte jag till Freo (Fremantle kallas freo) för att träffa Emely och Alica, två tyska tjejer. Vi åt middag på en restaurang som hette Soho. Såå gott! Efter det så gick vi till en klubb som heter Newport. Dansade som galningar och vi hade verkligen jättekul!! En väldigt väldigt bra kväll.





jag o Emely


jag o Alica





Nu sitter jag på tåget in till Perth city. Ska möta en svensk tjej där för lite shopping. Och senare ska jag träffa Maria som också är här o som jag gick i samma klass som på gymnasiet!! :D då blir det lite mer party!

Flowers

Kategori: Perth

Igår gick jag och Kille en promenad på en o en halv timme. Mitt på dan, kanske inte var det smartaste... Gick runt ett ganska fint område där de hade massa blommor i trädgårdarna. Och jag gillar ju blommor så det var kul, finns mycket konstiga sorter här! Gick förbi ett hus med rosor större än min hand. Tog några bilder.
 
 
 
 
Vad är det här för blomma mamma??? haha
 
p.s. fett bra kamera på min mya mobil

Plask

Kategori: Perth



Fremantle

Kategori: Perth

Som sagt, var i Fremantle idag! Moa kom och hämtade upp mig så vi åkte dit och träffade Julia. Och det var verkligen två jättetrevliga tjejer! :) Vi gick runt, kollade lite affärer, köpte "frappes" och svettades. Idag har det varit jättevarmt. Ni som känner mig vet att jag älskar värme. Det kan typ inte bli för varmt för mig. Men det var faktiskt lite jobbigt då.
Sen tog jag bussen hem. Skiträdd för hade ingen aning om vart jag skulle gå av eller hur det gick till eller nåt. haha, men allt gick bra. Dom har inte direkt sån tätortstrafik som i Sverige. Där ropar ju en röst ut eller så visas det på en skärm vilken som är nästa hållplats. Det gjorde dem ikke här. Man var liksom tvungen att se själv vart du skulle gå av. Så jag var heeeelt ute på vift. Bussen måste varit minst 30 år gammal med. Men jag följde bussen på gps:en på mobilen! Gick av en hållplats för sent så fick gå lite längre, men jag kom ju hem! :D
Kastade mig direkt i poolen. Gjorde massa frukt och gotta mig. Sen kom Stella hem med en kompis. De gjorde läxor o sen gick vi o mötte Noah som kom från en kompis. Jag gjorde mat åt dem (var skitnervös, är väl ingen direkt mästerkock) men dom vart väldigt nöjda :) MVG till mig.
När Karin och Andrew kom hem åt vi burritos och jag fick en ny mobil! :) Nu är jag så himla trött så kommer nog slockna direkt... Imorgon har jag inget planerat. Blir nog poolhäng!
 
Julia och Moa
 
 
 
våran gata
 
 
Ny mobil!

Good morning!!

Kategori: Perth

Nu har barnen dragit till skolan och de vuxna till jobbet! Så nu är jag allderles ensam hemma, mohhahah! Undrar vad för rackartyg jag ska börja med....
Nääärå jag är snäll. Sitter o käkar frukost. Är på bra humör idag! Känner mig allderles sprallig!!
Ska käka upp min macka, sen bada lite i poolen tror jag. Ska träffa två tjejer i Fremantle sen :D
 
 
Dom har rostat bröd o skinka i detta landet. Så jag överlever!!
 
Har en iPhön. don't like
 
Här sitter jag nu! TV rum bakom mig
 
kök framför mig (+ smygreklam för Supergott hihi köp godis)
 
 
Denna bild är tillägnad dig, mamma. Huva <3
 
 
ja jag är snygg. eller?
 
 
Ha en bra dag! 
 
MVH
flummig tjej

a week

Kategori: Perth

Är tillbaka "hemma" i Perth nu igen. Idag är det en vecka sen jag kom hit. Men största delen har jag ju spenderat i Dunsborough så det känns inte riktigt hemma här. Än! :)