hansemark.blogg.se

Market

Kategori: Taiwan

Idag har jag tvättat o städat ännu mer och sortera garderoben. Victor kom hem tidigare från skolan så gick vi ner på en liten marknad dom slagit upp i parken precis bredvid vårat hus. De hade några stånd, matställen, lite spel och en scen där en äldre herre sjöng. Han sjöng faktiskt bra! Dom sjunger hellre än bra här... vi köpte lite att äta o sen gick vi o köpte en varsin ansiktsmask. Vi ska ha lite beautynight ;)
Imorgon ska vi gå upp jättetidigt för att flyga till Hong Kong!! :)
 
Kvällens utsikt från taket. Stor måne!
 
Här var det grönsaker i bacon med marinad. Såå goda!
 
 
Friterad squid o en mystisk supergod sås
 
Köper bamboodricka
 
 
Kycklingspett
 
Bamboodrickan. Smaka liknande kokosvatten. Lite äckligt god?! Kan tänka mig att den är god en jättevarm dag. Förfriskande och hydrating!
 
 

Victors "födelsedag"

Kategori: Taiwan

Vilken daaaag!! Idag är det Victors "födelsedag". Vi låtsades att det var hans födelsedag idag o firade honom. För när han fyller år på riktigt på måndag så är ju mamma o Tomas här o så kommer båda vara lite upptagna åt olika håll :) jag började dagen med att tvätta fyra tvättmaskiner och städa medans Victor var i skolan. Vid tre möttes vi upp o gick o fikade. Sen gick vi bort till hårsalongen där Victor skulle få sin födelsedagspresent av mig! Var ett väldigt coolt ställe o han fick håret tvättat, klippt och huvudmassage. Han hade planerat att gå o klippa sig snart o massagen var jätteskön så blev en bra present! :) sen köpte vi kaffe på Starbucks. De har börjat med jultemat så var köp en kaffe få en gratis! Var lite kyligt ute idag så passa bra med en varm kaffelatte. Var "toffee nut" smak! Sen var det dags för middag. Vi gick på en italiensk restaurang o käka pizza. Var ett lite dyrare ställe men vi firade ju ;) när vi kom dit frågade servitören om nån av oss fyllde år snart. "Ööööhh jaaa...?" Sa vi o fatta ingenting. Hur visste han det?! Då hade dom tydligen ett ebjudande att om man fyllde år den månaden så fick man en gratis nutellapizza! NUTELLAPIZZA! Ser ni vad jag skriver??? Dör! Asså helt sjukt passande att vi gick just dit när vi firade! Var så himla kul. Ödet asså. Såå gott var det också! Nu är vi båda i riktig matkoma. Jättebra har vi haft det ❤
 
Fika
 
 
 
 
Julpynt!! :D
 
 
 
 
 
 
 
Mums!!!
 
 

Zàijiàn

Kategori: Taiwan

Sista skoldagen gjord! En termin gick såå fort. Känns tråkigt men ändå lite gött såklart, med ledighet ;) men kommer va tråkigt att inte ha skolan att gå till.. men har lärt mig sååå mycket och kommer fortsätta att plugga hemma :) känns skönt att jag faktiskt kan klara mig själv här nu. Det är coolt! Blir alltid så himla glad när man förstår vad någon säger och blir fortfarande lika förvånad typ haha men jag kan ju faktiskt kinesiska!
 
 

Söndagsmode

Kategori: Taiwan

Idag har jag haft så low energy. Vet inte va som hände med mig! Hade inte lust att göra någonting alls. Vi käka brunch på lilla cafét i våran byggnad, sen gick jag bara upp hemma o kolla på tv. Men tog mig ut senare iaf. Victor hade äntligen bestämt sig för skateboard så vi åkte dit o köpte den sen gick vi runt lite på en marknad där. Var typ massa handarbeten, utställningar och kultur. Lite kul! Nu har vi lagat tacos o mumsat på. Så det blir bara kolla på tv som gäller nu. Lat dag men såna får man ha ibland med!
 
Dom har nyligen öppnat ett litet café i vår byggnad. Love it! Detta är deras brunch: en macka, sallad, juice och yoghurt. Man får välja vad man vill ha för smaker. Här är det 5 cheese, salmon caesar o passionsfrukt juice. Mmmmmumms
 
Största vattenmelonen ever
 

Slösa tid

Kategori: Taiwan

Idag har vi slösat med det vi hade mest utav. Tid! Började med att åka bort till jintian/ Shida night market. Åt lunch, gick i en park, kolla på Taipei grand hotel, kollade i affärer o åt gott. Vi hittade en djuraffär där de sålde katter och massa gnagare. Vi stod hur länge som helst o kollade på små hamstrar o kaninbarn. Så söta men också så hemskt. Sen åkte vi till en skateaffär där Victor spenderade ungefär en timme bara på att kolla på skateboards o vela. Nu ser jag på tv o äter chipsen som är kvar sen igår. Victor är o tränar o senare ikväll ska vi kanske på bio!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grand hotel. Min mobil tar tyvärr inte bra kort i motljus :/
 
Shilin nightmarket. Största i Taipei. Men vi var där tidigt så det var inte öppet.
 
Köpte kanderade jordgubbar. Kan vara bland det godaste jag smakat! Mums!
 

IKEA i mitt hjärta

Kategori: Taiwan

Alltså. Kan vi bara ta en minut o uppskatta Ikea? TACK Ingvar Kamprad, TACK. Hur skulle vi utvandrade stackars svenskar klara oss utan Ikea? Ikea är räddaren i nöden. Jag är så lycklig o nöjd nu! I love Ikea.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikea här är värsta systembolaget ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Shoppingen! Varsin chokladkalender, lite lösgodis (utbudet är verkligen inte bra tyvärr..) skumgodisar, dillchips, julmust, saffransglögg, lussebullar och en panda!
Kunde inte låta bli pandan... han bara passa oss. Vi är svenskar i Kina. Liksom en panda från Ikea blir ju typ som en kines från sverige. Vi har Kina och Sverige gemensamt. Typ. Ni fattar va jag menar!
 
Nu är det trycka i mig godis som gäller!
Wiiiiiiiee lycka!!
 

Julkänsla... ?

Kategori: Taiwan

Dom firar inte julafton här. Visst gör vissa det, men det är inte alls en sån stor grej. Det är skola helt som vanligt på julafton. Det är inget pynt. Inte än iallafall, men det kanske kommer det vet jag ju inte! Men idag iaf när jag gick påväg till skolan, i mina kortbyxor och tshirt, svettig o lite stressad i 30 grader, så dök det plötsligt upp en stor pyntad julgran i synfältet. Blev helt överrumplad typ haha har VERKLIGEN inte fattat att det är en månad till julafton. Så ba undra vafasen den gjorde där liksom! Hallå?! Är det sant?? Har verkligen ingen julkänsla alls. För två år sen när jag bodde i Australien var det likadant, men där hade dom ju massa julpynt iaf! Man gick runt bland allt julfix o det var sååå varmt. Då kändes det bara jättekonstigt, nu känns det mer overkligt. Jag älskar ju julpynt och julen så himla mycket så jag tycker ju att det är lite tråkigt.. vi har tänkt åka till Ikea senare i veckan för min tyska kompis sa att det fanns massa julsaker där! Så längtar efter att åka dit o bara kolla runt o shoppa lite!! Dröm!
 
 
 

Passed!!

Kategori: Taiwan

Phuuuuu asså! Klarade provet igår. Fick 70 av 90 poäng. Jag hade velat ha bättre men är ändå skönt att det gick bra! Nu kan min hjärna slappna av litegrann. Inte för mycket dock för har ändå läxor att göra... fet suck.
 
 
Smygselfies på biblioteket just nu. Så normal kan man se ut..
 

Kinesiska

Kategori: Taiwan

Snart kommer min hjärna explodera tror jag. Har packat in så många kinesiska ord i helgen att hjärnan är överfull. Till o med drömde på kinesiska! Helt slut i skallen.
Victor kom hem i lördags kväll o var helt förstörd typ haha stackarn hade inte sovit en blund när de åkt i bilen och han hade ont i magen. Men var jättefint där dom var! Blev lite mat o en tidig kväll.
Söndagen åt vi brunch på favvocafet igen o sen åkte vi till biblioteket på Victors skola o plugga där. Och åt lite mat med Alex. Seriöst gjorde inget annat än trycka in kinesiska i hjärnan sen.
Idag har jag prov. Vi har kommit till kapitel 10 i boken så det är ett prov på allt vi haft. Ungefär 450 ord och tecken, meningsuppbyggnad, uttal och hörförståelse. Provet är om tre timmar så ska plugga en sista spurt nu! Önska mig lycka till o håll alla tummar!!
 
 
Brunch
 
Biblioteket
 

Tjock men fräsch

Kategori: Taiwan

Freeedag! Skola och plugg. Victor o jag åt en romantisk middag på McDonalds. Haha nej men ärligt, var så gott och vi hade så himla kul vet inte riktigt varför! Åt så himla mycket också! Sen drog Victor iväg för han o några grabbar ska åka på en roadtrip. Han kommer tillbaka imorgon. Jag ville inte med för har prov på måndag så måste plugga o tänkte att det är roligare för killarna att ha lite grabbtid ;) Victor o jag är ju med varandra varje dag. (Såå trött på honom.. haha nejdå!) Men jag passa på ikväll att ta en lång dusch, bleka tänderna, ha ansiktsmask o pyssla om mig själv. Bara se på film o vara girly. Väldigt skönt. Jag är ju sån som verkligen gillar o behöver få vara ensam ibland. Så det var inga problem att låta honom åka utan mig! ;) nu ligger jag i sängen, tjock och fräsch! NÖJD
 
Oreo McFlurry alltså. Dööögod
 
 
Starwars var det bästa som gick på tvn..
 

Zzzz

Kategori: Taiwan

Ligger i sängen o kollar på tv just nu. Är ett program där dom lagar muffins, ser så himla gott ut. Vill egentligen bara gå o köpa nåt onyttigt att äta på nu, meeen det ska jag låta bli! Måste plugga snart, men är så trött! Ingen energi.. der är bara en sån där trött dag. Aja så det händer inget speciellt här iaf!
 
 

Resor!

Kategori: Taiwan

Vet inte varför jag glömt skriva detta, men vi har bokat fler resor!! Vi ska till Sydkorea och Japan! Ska bli såå kul :) vi åker först måndag-fredag till Korea. Sen flyger vi direkt därifrån till Japan. Där tar vi helgen i Tokyo sen har vi tänkt hyra bil o åka runt i en vecka. Supertaggade är vi! Man måste ju passa på att åka runt här i Asien när allt ändå är så nära. För när kommer man få för sig att åka bort hit liksom?
 
Firar Japan med sushi
 
 

Skönhetsprodukter

Kategori: Taiwan

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg var jag på shoppingrunda idag. Victor bara pluggar för han har massa tentor till veckan. Igårkväll var vi inne en sväng i centrum vid 101 men annars var det pluggpluggplugg. Ska aldrig va inne i stan på en helgkväll igen förresten, så SJUKT mycket folk överallt. Vi försökte shoppa men köerna till provrummen var så himla långa o det var bara stressigt. Men iaf idag! Jag gick till Carefour först, sen Watson och sen handla jag mat. Watson är en blandning mellan apotek och allt möjligt inom skönhet! Dom har allt :) köpte sheetmasks, det är så otroligt populärt här. Ansiktsvård överhuvudtaget är otroligt populärt. Finns så mycket grejer! Sheetmasks är iaf en ansiktsmask som ist för "klet" som du själv klenar ut på ansiktet o sen sköljer av så är det som ett slags papper/tyg dränkt i creme som du lägger på ansiktet. Sen ska du inte skölja av! Är som en intensiv ansiktskräm. Maskerna har ofta något roligt utseende. Har den ena på mig nu. Så skön! Köpte även ett nytt puder eftersom det förra inte va bra. Detta har jag hört ska vara bra så ser fram emot att prova det när jag ska sminka mig imorgon. Köpte även rengöringsolja och rengöringsskum till ansiktet. Nytt märke o nya konsistenser för min del så spännande! Men hört väldigt mycket bra om dom också! Så nu hoppas jag på strålande vacker hy ;)
Lagade mat också. Gjorde lite tacosliknande. Mycket gott!
Nu ska jag bara slappna av med min ansiktsmask o se på Americas next top model. Hoppas ni alltihopa haft en fin helg!
 
Hahaha

Billig shopping

Kategori: Taiwan

Känns som att jag hela tiden skriver om att det är billigt här. Idag var jag på shoppingrunda så ska visa er vad jag köpte o vad det kosta!
 
Shönhetsprylar: ett puder, två ansiktsmasker, en läppmask, en sminkborttagningsolja, en ansiktsrengöring, en ansiktskräm, en bodylotion.
NTD$1251 = SEK 336:-
 
Mat: två paket köttfärs (extrapris), en burk majs, två paket yoghurt, en dunk Victors sojamjölk, två paket fruktsallad (extrapris), en gigantisk avocado, svamp, tunnbröd man steker.
NTD$381 = SEK 103:-
 
Inte på bild.. En skurborste, duschrengöringsmedel och ärtor i chillimarinad.
NTD$136 = SEK 37:-

Spectre

Kategori: Taiwan

Igår mötte jag upp en Taiwanesisk tjej som jag träffade på en klubb för några veckor sedan. Det var ett helt gäng utbytesstudenter som skulle se på bio så hängde på. Vi såg nya James Bond och den var bra! Inte jääättebra men bra. Vill inte spoila för mycket men var lite besviken på Christoph Waltz som är en av mina favoritskådisar för han kan verkligen spela sjuk i huvet men han var liksom inte alls tillräckligt "bad"... :( sen stannade jag kvar med några tyskar/Österrikare o tog en drink. Mycket trevlig kväll!
 
Nu ska jag bara ha en lugnt helg i det fina vädret.
 
 

Beautiful day

Kategori: Taiwan

Igår hade jag ett sånt där moment då jag förstod hur lätt det är att ta saker för givet. Har varit här i tre månader nu och det blev fort en vana. Men det får inte bli så. Får inte glömma bort att uppskatta mitt liv. Att jag bor i Asien, att alla talar och skriver på kinesiska, vädret, naturen, maten, kulturen. Allt. Jag får inte glömma bort hur häftigt det faktiskt är. Igårkväll gick jag en lång promenad i området. Var varmt så bara njöt o kollade på allt och var lycklig. Älskar den känslan.
Idag var det jättefint väder. Blå himmel, lätta vindar och 31 grader. Jag hängde på taket och läste bok. Sen kollade jag på solen gå ner. Sånt också som man bara får njuta av.
 
Stora krukor med julstjärnor. Så fint o lite julkänsla! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kom ihåg att uppskatta det ni har!
 

Smink

Kategori: Taiwan

Den här veckan började med dåligt humör. Har haft ont i magen o varit stressad. Idag tröstade jag mig med lite shopping. Inte helt onödigt dock, behövde köpa nytt smink. Jag köpte en BB-cream, puder, rouge och highlighter. Väldigt nöjd med BB-creamen och rougen. Highlighten har jag varit sugen på ett tag så nu var det dags att köpa den. Väldigt fin är den! Meeen jag köpte fel puder..... ÅHH så tråkigt. Tog en med glitter i :( hoppas jag kan gå tillbaka o byta det. För nytt puder var det jag behövde mest..
Dom har konstiga märken här och helt andra produkter så är lite svårt att bestämma sig. Jag tycker ju inte om att lägga onödiga pengar på smink utan vill göra mycket research innan jag köper nåt så jag verkligen vet vad jag får. Här är det bara att gissa!
 
 
 
Blev inte alls en bra bild detta. Var så fin färg på rouget men fick inte riktigt med det på bilden!
 
På tal om smink här ska ni få se hur jag såg ut på Halloween!
 
 
Läskig tjej va?!
 

Hatar engelska 7

Kategori: Taiwan

Sitter här nu o gör mina läxor i engelska 7 som jag pluggar på distans. Behövde bara få ur mig lite ilska. Jag HATAR engelska 7. Hatar Hermods novo också. Det här är inte engelska ju, det är typ filosofi eller psykologi? Lär mig ju inte engelska utan ska läsa dikter och analysera dom. Jaha, jag vet väl inte vad människan menar med att han känner sig som "a daisy on a windy field". Fråga honom. Och nu ska jag låtsats att jag jobbar på en resebyrå och ska lägga fram ett förslag om att vi ska erbjuda resor till något historskt ställe. Jag ska sälja in det. Jag ska inte lära mig att bli säljare?? Jag vill lära mig engelska. Nu måste jag googla upp nån jäkla historisk plats o hitta på massa anledningar till att åka dit. Orka? Nej. Usch, så himla omotiverad till det här. Hermods hemsida är så dåligt utformad också. IN MY OPINION. Okej, det var all ilska jag ville få ut. Tack för mig. Eller ska jag kanske skriva Thank you.
 
I ett försök att lätta upp stämningen i det här inlägget bjuder jag på den här bilden.
Töntarna skulle såklart vara med o "hjälpa mig" att sätta ihop en ikeabyrå.. Nu är jag ungefär lika måttligt road som de ser ut där.
Saknar dom