hansemark.blogg.se

Manicure

Kategori: Perth

Igår när jag o Sara va i stan fick vi lust att fixa naglarna. Så vi gick till första nagelsalongen vi hittade o fick de fixade med en gång! Det är billigt att fixa naglarna här (tänka sig, nåt här som e billigt) kostar runt 300-400 :) skönt att vara lite fin! Jag som dock är aspetig när det kommer till naglarna tycker de blev sådär. Men fint ändå! skönt att slippa måla hela tiden o tänka va man ska ha på sig för att matcha.. Fransk manikyr passar till allt!





It's a boooooooy!

Kategori: Perth

Juste!! Jag har ju blivit moster igen! :D
Lena har fått en liten pojke. Så nu är jag moster åt två supersöta flickor o en supersöt kille. Önska så mycket att jag va hemma o fick gosa med honom.
 
 
 
 

Go go go

Kategori: Perth

Hade väldigt trevligt på födelsedagsfesten igår! Dom hade en brasa ute o vi spelade beer pong (jag var sjukt jäkla bäst), drack, åt tårta, hade presentöppning o pratade med roligt folk.
Senare idag ska jag på sunday sesh med Johanna och Karin. På Botanica såklart ;)
 
 

Living for the weekend

Kategori: Perth

Älskar att alla här verkligen lever för helgerna o är så roliga. Igår gick jag ut med Emilia och Karin i Fremantle. Mötte upp Christian, Loke, Jessica o en till tjej på Newport. Dansade, sprang runt o var knäppa. Hade sjukt kul. När de stängde gick vi vidare till Metropolis o fortsatte. Vi var där tills dem skulle stänga också o då åkte vi hem. Jag gjorde rostat bröd med majonäs o skinka. Smakade gudomligt. Sen somnade jag på sängen med alla kläder o allt.
När jag kom upp hade min värdmamma varit söt o köpt en tidning åt mig. Så nu har jag legat o läst o sovit lite till. Ikväll ska jag på födelsedagsfest med Christian o dem. Kommer bli askul




Skyskrapor

Kategori: Perth

Igår var det ju tisdag vilket betyder "Saradag!" Vi hänger i stan nästan varje tisdag :D vi gick på stan, åt mat, åkte lite buss, var i Kings park, kollade på skyskraporna, jag skaffade mig äntligen ett busskort. När vi kommit upp i kings park för att kolla på skylinen så började det regna som tuuuusan o blåsa, men det var ändå jättevarmt ute så man var nästan svettig. Det var en mycket rolig dag med en mycket bra kompis. <3
 
Tog kort med mobilen... Måste dit med systemkameran så man får ordentliga, snygga kort!
 
 
 
 
älskar den här gatan
 
det här va så tufft! Det var flera hus som de hade ljusshower på! De bytte mönster typ varje minut o det va massa färger o mönster. Så detta är två byggnader av vanligt tegel egentligen. (men bilden är ju så dålig så färgerna syns inge bra..)
 
 
 
 
 
 

Köttbullar

Kategori: Perth

Dagens middag som jag lagade förtjänar ett helt eget blogginlägg. Hemmagjorda köttbullar, makaroner och ketchup. Underbart!


mums mums mums

Freo markets

Kategori: Perth

Igår drog jag ut på kvällen. Men efter förfesten åkte jag hem, var inte på humör för party o dans. Gjorde chips o dipp och åt det i sängen. Så gött!
Idag kom Sara hit, vi drog till Freo. Gick på Fremantle markets. Det är varje helg i en stor byggnad. Det va sjukt fullt med folk, men annars mysigt. Mycket roligt att kolla på. Vi åt lunch vid hamnen o gick runt. Sen tog vi bilen en bit o gick på plankor under en bro över rivern. Fyyyyyy va rädd jag var hahaha! Sen åt vi glass, åkte runt lite, va hemma hos mig. Nu har hon åkt o jag ska se på film med värdföräldrarna! :)




Operation, tredje bion och girlsnight

Kategori: Perth

Idag skulle Karin iväg så jag jobbade. Hade bilen så jag o barnen åkte o hälsade på Andrew på hans jobb. Han är veterinär :) Vi gosade med djuren o fick se när han gjorde en sterilisering o en kastrering. Uuuh det va lite äckligt... Sen åt vi, jag o Noah gick till en stor skatepark o sen åkte vi hem. Sen åkte vi till Freo o gick på bio (tredje gången den här veckan för mig asså). Såg på Monsters University. Sen efter middagen ville jag göra nåt så träffade upp Emilia och en tysk tjej som heter Lina i Freo. Vi drack lite vin o sen gick vi på klubben New Port o dansade. Tog bussen hem så kvällen sluta tidigt.. Väldigt bra o rolig kväll iaf som va väldigt spontan!


lilla killen. så gossig




Picknik och bio

Kategori: Perth

Idag åkte jag till Freo för en picknik med Emilia. Vi satt uppe på Memorial Hill med utsikt över Fremantle och hamnen. Fredrik, Martin o Carl kom dit efter ett tag o sa hej! Sen skulle dem på bio och se filmen Pacific Rim. Så jag hängde med dem o såg på den! Jag gillar ju verkligen såna filmer... Det är min slags film. Monster o krig.. hehe


School holidays

Kategori: Perth

Barnen har lov så umgås med dem hela dagarna!


jag o stella gjorde tårta igår


såhär ser min stackars fotled ut idag...


stormväder. Blåser och regnar som in i bomben. Och imorse åskade det. Inte så kul. rädd för åska


idag var jag, Andrew och barnen+Holly på bio. Såg på The Lone Ranger.




älskar min tröja

Vrickat

Kategori: Perth

Igår åkte vi tillbaka till Perth. Jag gjorde mig iordning direkt o åkte till Christian o dem för en sista fest med tjejgänget, Nicole, Elin, Freja och Sandra. Dom ska också åka.. :( Hade iallafall jättejätte roligt. Sen åkte vi in till stan o gick på the Deen. Och där sluta min kväll plötsligt. Jag vrickade ju foten när Victor var här o har fortfarande haft lite ont ibland, men igår tog jag på mig väldigt höga klackskor trots att det gjorde ont då. Står på en liten scen o dansar så bara plupp trillar jag ner... Och vrickar foten igen. Så himla illa! Hade så fruktansvärt ont så alla tog mig till några stolar för att kolla på foten. Min fotknöl var stor som en tennisboll!! Det såg såååå sjukt äckligt ut! Dom sprang ut o fixade en taxi åt mig o så åkte jag hem. Gick in till mina värdföräldrar som hjälpte mig i säng, la bandage och frysta ärtor på och staplade upp kuddar att ha upp foten på. Somnade ganska fort o när jag vakna hade svullnaden gått ner lite. Jag kan gå men det gör väldigt ont. har bara vilat hela dagen. Imorgon är barnen lediga o eftersom jag inte direkt kan gå ska vi på bio :)





Hej igen Dunsborough

Kategori: Perth

Åkte till Dunsborough idag med familjen. Känns konstigt att senast jag va här så var det med Victor...
Har ätit på mexikansk restaurang o nu ligger jag i sängen. Det är så himla kallt, har tre filtar!






Jag och Stella delade på denna mumsiga efterträtten!

Moa

Kategori: Perth

Jag o tjejerna har varit hos Moa. Vi åt tacos o lekte med hennes värdbarn. Imorgon åker hon hem till Sverige.. Så himla tråkigt :( Moa va en av de första jag träffade när jag kom hit o vi har gjort massa tillsammans! I'm gonna miss you

ses i Sverige!


Nu ska jag ta en lång promenad

Barnvakt

Kategori: Perth

Idag har jag varit barnvakt från klockan tre till nu typ.
Åkte först och hämtade Noah hos en kompis och HERREGUD vilka jäkla hus det låg i det området. Jag tycker ju att det är jättekul att kolla på hus, speciellt om de är lite spektakulära o ser dyra ut hehe. Noah tyckte jag va konstig som bara "wooooooow!!" åt varenda ett. Men alltså jäklar, aldrig sett nåt liknande. Drömmen att bo där alltså. Såg typ 15 hus jag vill ha som mitt framtida hem...
Sen kom Stella och kusinen Holly hem. Skulle bli sleepover! Vi käkade middag på McDonalds sen såg barnen på film o sen kollade vi på massa roliga klipp på youtube. Tiden sprang iväg så blev läggdags sent, sen kolla jag på serie tills förälldrarna kom hem.
Nu ska jag nog kolla lite till o sova...
 
God natt! :)
 
 

Torsdags

Kategori: Perth

I torsdags åkte jag till Moa på kvällen, vi blev ett litet gäng som drack vin, åt godis o kakor, tog massa kort. Sen tog allihop en taxi in till stan och klubben The Dean. Det va faktiskt mer folk ute än vad jag trodde det skulle vara en torsdag. Vi dansade o det va skitkul! Sen åkte jag med Sandra, Freja o Nicole hem o sov hos dem.
På fredagen fick jag skjuts till bussen o åkte hem. Sen vid lunch skulle jag möta en ny svensk tjej nere i Freo. Emilia heter hon. Vi åt frozen yoghurt o kolla lite affärer. Det va trevligt :)
Igårkväll fick jag sushi till middag o sen va jag så himla trött så somnade tidigt. Ikväll är jag barnvakt!


Fremantle Prison torchlight tour

Kategori: Perth

Igårkväll var jag i Fremantle och gick på torchlight touren på fängelset. Det var jag, Moa, Jonas, Sandra, Elin, Freja, Nicole, Bonni, Christian, Sebastian, Grey, Karolina och Jenny! Den började 8:15 o vi blev ett ganska stort gäng som gick, ca 30 pers. Alla fick varsin liten ficklampa för fängelset va helt nedsläckt så det va enda ljuskällorna där inne. Det va kul! Dock va jag lite besviken för jag trodde det skulle vara läskigare.. Men det va typ som en vanlig guidad tour. De skrämde oss tre gånger, sen va det väl lite småläskigt att gå i mörkret men inte så mycket mer. Men det va intressant såklart o kul! :)
Ikväll ska jag ut med samma gäng! Vi ska mötas hos Moa sen ut en sväng på stan tror jag. Moa åker hem nästa vecka :( jättetråkigt!!

100 dagar

Kategori: Perth

Idag är det 100 dagar sedan den här bilden togs.
 
 
herregud vad sjukt
 
 
 

Dans

Kategori: Perth

Så idag var nästan en vanlig måndag. Fram tills klockan två då Noah hade dansuppvisning på skolan. Han va superduktig! Blev jätteimponerad av lilla mannen. Han stod längst fram o hade tillome ett litet "solonummer" med två till. wow säger jag bara. Halva skolan hade gjort danser så det va fler klasser o alla va så duktiga. Det va kul!
Sen var det acro o vi hade bilen. Föräldrarna jobbade sent så fick barnen i säng. Noah hade haft orange hårsprey i håret på dansen (de skulle föreställa brinnande solar) så vi tvättade hans hår i diskhon. Haha var lite kul.. Nu har jag myst ner mig i min nybäddade säng! Imorgon ska jag till stan o äntligen träffa Sara igen. wiiie




dom dansade till The Wanted- chasing the sun.

the best days of my life

Kategori: Perth

Hej.
Har varit seg på att uppdatra nu. Men Victor har ju varit här o sen har det varit så mycket bilder att lägga in på datorn osv så har inte orkat.. Men nu kommer det upp och sen ska jag skriva på som vanligt! :)
 
Det har varit heeeelt underbart att ha Victor här! Har haft såå kul och mysigt. Det är tomt nu. Saknar honom så himla mycket.
 
Det började ju med att han skulle kommit på lördagen (den 15). Fredagen skulle jag göra en tjänst till Pam (farmor) och hämta hennes kompis på flygplatsen. Trodde jag! Var stressad, åkte dit, nyduschad o i lortiga kläder. Ställer mig vid utgången o spanar efter en tant. Trodde inte så många tanter flög själva, men det kom massor o jag blev lite nervös över vem hon var. Folket började ta slut o jag skulle precis ringa upp Karin, har ryggen mot utgången o så vänder jag mig om. Då ser jag Victor!!!! Det va såå sjukt! Fattade INGENTING. Bara stirrade, sen blev det massa kramar, pussar o tårar. Blev så förvånad o så himla glad! Hade verkligen inte misstänkt det alls. Är han inte den finaste, gulligaste o bästa?!
Han hade bokat en natt på hotell i stan för första natten. Och så hade Karin bokat bussbiljetter åt oss till dagen efter för att åka ner till Dunsboroug o stanna i huset några dagar. Så vi åkte hem, jag fick packa ihop mina saker o sen åkte vi in till stan. Åt mat, promenerade lite o sen var vi på hotellet, såg på tv o myste. Bästa dagen någonsin. Dagen efter åkte vi till Dunsborough. Hade det såå bra där. Vi hade Harrys (farafar) bil så vi åkte runt, Victor lagade massa god mat, vi såg på filmer, åkte till Margret River en dag, klättrade i bergen vid Canal Rock, vandrade lite, hälsade på vilda känurusar och bara myste och hade det så himla bra!
Vi tog bussen tillbaka till Perth tidigt på torsdagmorgonen. Orkar inte skriva allt vad vi gjort dag för dag. Vi har varit mycket på Garden City, shoppat, ätit massor av god mat, kollat på svarta svanar, sett på filmer, varit på bio i Gold Class där man sitter i jättesköna fotöljer o har en meny för att beställa in mat o massa gott under filmen, varit i Fremantle, spelat spel o hade kul på Timezone, solat, hängde i stan, jag typ stukade både tummen och fotleden (vid två olika tillfällen, klant), var i Kings Park, firade midsommar med Svenska klubben o mina kompisar. Sen har vi gjort lite ditt o datt mer. Alltså vi har bara haft det så himla bra.
Sen åkte han tidigt i torsdags. Taxin kom hit o hämta honom. Fyfan det var bland det värsta någonsin. Så fruktansvärt jobbigt. Gjorde ont i hela hjärtat och grät floder. Så tomt utan honom. Ville bara kasta ihop mina saker i väskan o åka efter honom. Har haft sån sjuk hemlängtan. Usch. Men nu börjar jag komma tillbaka till rutinerna o det känns bättre. Är så glad att han kom hit, hade 13 sjukt bra dagar. Är så lycklig över att ha honom!
Älskade älskade Victor. Du är den bästa jag vet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Victor fixade mat på grillen. Han är så duktig! MUMS
 
 
 
Margret River
 
 
fina bilen! som var manuellt växlad, tog ett tag innan man kom in i det efter att bara kört automat här ;p Victor trodde han skulle dö vid några tillfällen.... Men jag kör jättebra!! ;)
 
 
frukost på balkongen
 
Canal Rocks
 
 
känguru och sötpotatis. Har en mästerkock till pojkvän
 
 
 
två killar som gillar tvspel
 
Midsommar!
 
Victor och barnen
 
 
 
 
Kings park
 
 
 
 
 
Gold Class
 
 
tillskott i familjen
 
Saknar dig. Älskar dig.