hansemark.blogg.se

Konstigt väder

Kategori: Perth

Idag var det konstigt väder.. fast det har hållt på så ett tag.. Vid lunchtid tog jag mig ut på en pw/jogg, lite osäker först för vädret såg så ostabilt ut. När jag är 4km från huset, nere vid Swan River blåser det jättemycket o himlen börjar bli svart. 10min senare öööööser regnet ner!! Här verkligen öppnar himlen sig när det regnar. Det va största regndropparna jag sett! Försöker ta skydd under ett stort träd men det hjälpte nästan ingenting utan regna bara igenom. 5min senare var det helt över och solen sken som aldrig förr! Jag var helt dyblöt när jag gick hem, men solen stekte så det va nästan lite skönt :p
Gud vilket intressant inlägg detta blev om vädret! haha!





Pinnacles & Lancelin

Kategori: Perth

Nu kommer inlägget om den lilla roadtripen jag gjorde för två veckor sedan. Jag åkte med Sara, Elin och Johanna C. Vi åkte norrut ca 2 timmar till en liten stad som heter Lancelin. Det är känt för de stora kritvita sanddynorna där! De var supercoolt. Vi hyrde en bräda och klättrade upp och åkte ner! Det va mycket folk där när vi kom, hela busslass (turister.....;)) Christian och hans kompisar var också där. Jag vågade inte stå och åka ner, de andra gjorde det. Det va jättebrant o gick jättefort ner! Det var så kuuuuul
Sen åkte vi ännu mer norrut, till Cervantes. Där åt vi o sen åkte vi till naturreservatet Pinnacles. Där är det massa stenar. Intressant.. Men det var kul!! Vi hade haft otur med spöregn men när vi kom dit sken solen så vi gick runt o jisses va mycket turister det var där..
 
Lancelin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pinnacles
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggaaaaaa

Kategori: Perth

Har inte alls haft nån lust att blogga.. Men nu så!
 
I torsdags var jag på Ikea. Sara jobbade så hon hade sitt lilla värdbarn med sig, Patrick som är 2 år. Han är såå söt! Vi åt köttbullar o sen åkte vi till en lekpark o lekte. Sara kallar mig Lollo så Patrick sprang runt o ropa "look at me LouLou!" "come on LouLou!" o vi åkte rutchkana o gungade. Gulligaste, snällaste ungen. Sen va vi hemma hos henne en stund, hämtade upp hennes andra värdbarn o sen åkte jag hem.
 
 
 
 
 
På fredagen jobbade jag några timmar. Sen var jag på en pub i Freo med Emilia o Karin. Nordfolks heter den, jättemysig. Man sitter mest ute med värmelampor o det är mycket folk där. Men jag åkte hem tidigt :) men trevlig kväll! Så härligt att sitta på pub.
 
 
På lördagen var jag nere vid Swan River med Karin, Emilia och Atwellgänget! (Christian, Sebastian, Loke, Jessica o nu även två nyinflyttade som heter Johanna o Elon) Vi hängde på stranden o klipporna. Finns jättehöga klippor att hoppa från, men jag hoppade INTE! haha
Sen åkte vi hem till dem i Atwell o grillade, drack lite gott och badade jacuzzi. Var hemma tidigt, supertrött o mycket nöjd med dagen!
 
 
 
 
På söndagen åkte jag, Karin o Emilia till stan o gick runt. Turistade lite :) sen åkte vi till Ikea. Sen fick jag såå god middag här hemma! mums!!
 
 
 
 
Igår var Stella ledig från skolan (hade något med att lärarna var på nåt jox). Vi åkte till Garden City o åt lunch, kollade i affärerna o hade kul! Sen hade hon acrobatics i Freo och Noah har börjat med basket. Jag somnade som en stock vid nio..
 
 
Kan ni gissa vad jag gjort idag??! Tisdag? Var i stan med Sara! och Elon hängde med. Han hade inte varit inne i stan än. Så vi åt, gick runt och var på Western Austalia Museum! :)
 
 
 
 
Förra veckan var det SÅÅ fint, underbart väder men nu är det piss igen. Spöregnat nästan hela den här dagen o åskat.. buhuu
 
OCH dem har börjat sälja julpynt här!!!! HAHAHA vi dog nästan! SÅ himla kul!! underbart
 
 
 

Värme

Kategori: Perth

Känns att våren är påväg! Var underbart väder idag, över 20 °C och klarblå himmel
Var med Sara o Emma i stan. Superhärlig, trevlig, rolig o bra dag!










Haha

Helgen

Kategori: Perth

I fredags va jag ute i Freo med Emilia o Karin o ett gäng tyska tjejer. Det va kul o trevligt att träffa tyskarna :) På lördagen var vi med gänget i Atwell. Alltid kul att vara med dem! Igår hade vi en liten kräftskiva här hemma med familjen! Ikea sålde kräftor som var precis som de ska smaka. SÅÅÅ gott!!!







Tja

Kategori: Perth

Tisdag. Ni vet vad jag gjort!
 
 
 
 
 
 

Kallblodig

Kategori: Perth

Det är sjukt vad jag måste va kallblodig. Det är fortfarande vinter här (men vissa säger att augusti är sista vintermånaden vissa säger att det är första vårmånaden) men det är ju ändå varmt. Idag sken solen men det blåste. Temperaturen låg på +18.. Jag hade boots, svarta jeans, tröja, skinnjacka och sjal. Jag frös!! Johanna hade kortbyxor o Sara klaga på hur varm hon va. Är det nåt fel på mig eller? Det är så olika på folk här också. Vissa har dunjacka/ullkappa o mössa, andra går i kortbyxor o tshirt. Jag tycker att det ska bli sommar nu!


Var med Sara o Johanna idag. Vi åt, var i Harbourtown (köpcenter med massa outletbutiker) gick runt i Perth o bara hängde. trevligttrevligt

Helg

Kategori: Perth

I fredags drog jag ut i Freo med Emilia och Karin. Vi fick i oss ett antal drinkar för mycket.. Men riktigt galet o kul hade vi haha
Att gå upp tidigt igår var riktig tortyr o jag mådde sjukt dåligt.. Men vi tog oss till Pinnacles o under dagen började jag må bättre o hade riktigt roligt! Bilder kommer :))
La mig tidigt igår o det va skönt. Idag ska jag till Ikea o ett köpcenter där med Sara o Emma. Men ska ligga kvar o gosa mig i sängen lite till o fundera på vad för gott jag ska äta till frukost :)





sandsurfa i Lancelin




Pinnacles


Matkoma

Kategori: Perth

Måste bara säga att min värdmamma är väldigt bra på att laga mat. Hennes bästis Jo kom över o Karin friterade egna pommes frites, gjorde bea sås (riktig hemmagjord) och oxfile. +massa vin och sedan efterträtt. Såå himla gott. Nu ligger jag i sängen, proppmätt o dötrött. Kommer strax somna som en bebis o inte behöva äta nåt mer förrän på söndag.

ointressant vardag

Kategori: Perth

Har inte hänt något speciellt. Har varit på Garden city, i Fremantle, vart med Emilia, lekt krig med ungarna, lagat mat, städat, kört bil, läst ur boken Snabba Cash, ätit onyttigt, promenerat osv.
Imorgon ska jag ut med Emilia och Karin i Freo. (tradition, blir fjärde fredagen i rad). Och på lördag ska jag på en liten roadtrip med Sara, Emma och Johanna till Pinnacles. Ska bli kul!
 
 

Krügge

Kategori: Perth

Snart ska jag iväg på Johannas (aka Krügge) hejdå fest... Ska bli kul såklart, men sååå tråkigt att hon åker!!!
 
är färdigfixad men kan inte bestämma vad jag ska ha på mig... Kan fortfarande inte ha klackskor pga min fotled o känner mig ful i jeans. Ångesten asså. Jobbigt att va tjej
 
hur långt har inte mitt hår blivit?! Det är helt ofixat nu. Bara nyduschat o fått torka själv. Härligt! 
 
 

Stereosonic!!!

Kategori: Perth

Idag släppte dem biljetter till festivalen Stereosonic. Jag satt vid datorn 8:45 redo för släppet som startade vid 9. Det är en festival med housemusik, dj:s o dance. Ska bli så OTROLIGT kul!! Ser såå mycket fram imot det, supertaggad!! Det är den 30 novemer- 1 december. Då är det varmt ute, alla kommer vara fulla o glada, bra musik, bra stämning, härliga folk. Fyfan va kul det kommer bli