hansemark.blogg.se

Burr

Kategori: Perth

Idag är det minsann vinter! Regnar o blåser kallt. Just nu ligger temperaturen på 13 grader! Fryyyyyser. Nu sitter jag på bussen till Garden City, köpcenter är det bästa som finns såna här dagar :)

Firar Noah med en matkoma

Kategori: Perth

Idag fyller den lille herren i huset 10 år! :) vi var uppe tidigt imorse o hade fixat med massa ballonger o pynt, öppna paket o åt god frukost. Noah fick tvspel, leksaker o av mig en ripcurl plånbok och pengar för att gå på bio :)
Under dagen var jag med Sara i stan. Vi åt på en sushirestaurang där de hade "sushitrain" alltså tallrikar med olika sorter som åker runt på ett band så du får ta vad du vill ha. Typ som ett litet smörgåsbord fast du sitter still o maten rör på sig ;) sen gick vi runt, shoppa lite. Jag köpte ett par skor som jag spanat på länge! Sen åkte vi till ett köpcenter med massa outlets.
Sen åkte jag hem, fixa mig o sen åkte jag med familjen till Freo för middag! Noah valde restaurang o det blev italienskt på Sandrino. Mycket gott var det!! Jag åt vitlöksräkor i gräddig sås med ris och till efterträtt choklad o kola pudding med grädde. Så trodde jag skulle spricka! Nu ligger jag i sängen o kommer somna vilken sekund som helst... Otroligt mätt o nöjd. Matkoma..








sushitrain


två snygga tjejer på bussen...





En vanlig vecka

Kategori: Perth

Tänkte skriva lite om hur jag jobbar och hur mitt liv som au pair ser ut! Har ju mest bara skrivit om saker jag gör på fritiden, men jag är ju faktiskt au pair också! ;)
 
Jag jobbar ungefär 20-25 timmar i veckan. När föräldrarna är hemma så är jag ledig, om de inte behöver extra hjälp. Annars är jag bara som en extra vuxen i huset. Hjälper till med att plocka i o ur diskmaskin, plocka iordning o så.
 
Måndag
Alarmet ringer vid 7:30, jag går upp o äter lite och hjälper till i köket. Alla sticker till skolan/jobbet. Noah är sist, han går 8:40. Sen brukar jag gå o lägga mig igen eller hitta på nåt. Måndagar spenderar jag oftast hemma. Sen hämtar jag Noah på skolan vid 3:10, hans skola ligger på andra sidan gatan så ganska bekvämt! Sen kommer Stella hem runt 4 och sen har dom acrobatics i Freo vid 5. Så vi brukar ta bussen dit. Medans de tränar köper jag alltid mackor på Subway. Vid 6:30 är de färdiga så då åker vi hem o när vi kommer hem brukar någon av föräldrarna va hemma.
 
Tisdag
Alarmet ringer vid 7:30, jag går upp o äter lite och hjälper till i köket. Andrew är ledig! Så på tisdagar brukar jag alltid möta upp någon av mina kompisar o hitta på nåt för då behövs jag oftast inte förren runt 5, ibland inte alls. Det beror på vad Andrew vill hitta på med sin dag :) Men vanligtvis är jag hemma vid 5, lagar middag till barnen som ska vara färdig 6. Efter det ledig igen.
 
Onsdag
Värsta dagen tycker jag.. haha. Alarmet ringer vid 7:30, jag går upp o äter lite och hjälper till i köket. Alla sticker till skolan/jobbet. Noah är sist, han går 8:40. Sen är det städdag! Hela huset ska städas. Sen slutar Noah 2:30 så går o hämtar honom. Stella kommer hem runt 4. Fixar middag till dem runt 6. Sen kommer Andrew eller Karin hem runt 7.
 
Torsdag
Ser ut exakt som tisdag
 
Fredag
LEDIG
 
Lördag
LEDIG
 
Söndag
LEDIG
 
 
 

Cecilia

Kategori: Perth

Idag fyller min bästis år. Grattis, jag hoppas att du får väldens finaste dag! Saknar dig!
 
 
True friendship isn't about being inseparable, it's being separated and nothing changes.
 
i love you

Fremantle Prison

Kategori: Perth

Idag åkte jag till Freo och mötte Sofia och Frida på Fremantle Prison. Där gick vi på "Great Escapes Tour". En guidad tour om fängelset och folk som försökt rymma osv. Det var bara vi tre som gick o våran guide var jättebra! Det var väldigt intressant och kul! Vill gå på fler guidade tourer där (nån som vill gå med mig? hihi). Vi fick gå upp i ett av vakttornen, gå in i celler, höra massor av berättelser och gå runt överallt. Och jag gillar verkligen gamla fängelsen och sånt, jättemycket. Tycker sånt är intressant :)
Meen jag har blivit sjuk! Vaknade imorse med så himla ont i halsen. Och ju längre dagen gick desto mer ont gjorde det, frös, huvudet bultade och hela kroppen värkte. Inte kul.
 
För er som vill läsa mer! :
 
 
 
 
 
I det här tornet fick vi gå upp
 
 
 
 
Jag vågade inte gå ut på "catwalken"!
 
 
 
 
 
dassen på utegården
 
 
 
 
deathrow
 
 
 
 
 
 
 
 
konst som fångar målat i celler
 
kvinnornas block
 
största blommorna jag någonsin sett! Seriöst, de var enorma!
 
 
 

Melodifestivalen

Kategori: Perth

Heejhej!
Nu sitter jag i sängen o lyssnar på musik o har ont i halsen :( Ska sova snart..
 
Sååååå, i fredags gjorde jag inge speciellt. I lördags åkte jag in till stan o mötte Johanna o tog en liten shoppingrunda. Sen åkte vi hem till mig, Sara o Johanna C skulle också komma för att se Melodifestivalen! Jag ÄLSKAR ju melodifestivalen o är största nörden. Vi hade köpt mat och massa godis o chips. Maten var så otroligt god! Och sällskapet väldigt bra också hade sjukt kul! Vi målade ansiktena o var sjukt taggade! Men för oss började det ju tre på natten... Så en efter en somnade de.. Jag var vaken genom hela programmet, som alltså var slut vid sju på morgonen här. Vi kollade genom SvtPlay o koppla in i tvn, o det krångla lite. Vi var typ 15-20 min efter er där hemma. Så i slutet blev det nåt fel o hoppade fram så jag såg vem som vann.. haha sur.. Sen var det raka vägen i säng för mig! Sara o Johanna C tog bussen hem. Johanna stanna kvar hos mig. När jag vakna till liv senare drog vi hem till Johanna, fixade oss o drog på Sundaysession på Botanica. Älskar Botanica på söndagar. Så sjukt mycket folk ute och alla är så jäkla snygga o uppklädda. Vi drack bara vatten och jag åkte hem vid nio. Sen var det en JÄKLA massa krångel med att jag hoppa av på fel tågstation, missa bussar osv osv.. Lyckas alltid :)
Idag gick jag o la mig direkt alla gått. Sen gick jag inte upp ur sängen förrän Noah skulle hämtas vid tre! Så skönt att bara ligga i sängen, kolla på film o käka choklad :) Sen kom Karin hem tidigt så fick ta bilen o köra Stella till acrobatics. Det känns verkligen helt naturligt med väntertrafik nu. Ser man högertrafik på tv så tycker jag att det ser fel o konstigt ut! haha. Varje måndag äter vi Subway så vi gjorde det sen hängde jag i soffan med Kille. Som för övrigt verkligen behöver ett bad, han är stinky! 
 
 
 
 
 
mys-mode: ON!
 
Moas värdpappa Jonas är bäst. För det är han som fraktar hit svenskt godis till IKEA <3
 
Kille levde livet med fyra tjejer som alla ville gosa med honom
 
 
haha den blå färgen tog slut så jag fick ha skånes flagga.. Go Malmö
 
 
 
 
i söndags var det vaaarmt!
 
 
har färgat håret(topparna) rosa föresten!! Syns så sjukt dåligt på bild, men I love it
 
 
chillar litte med Kille.
 
GOD NATT!
 

Kungens park

Kategori: Perth

Idag åkte min värdmamma Karin till Sydney. Så jag var uppe tidigt o körde henne in till jobbet innan. Hon jobbar på ett kontor miiiiitt i Perth. Köra dit gick bra, hon beskrev ju vägen, men sen när jag skulle hitta tillbaka hem igen var jag allt lite nervös! Men det gick så bra så :D sen tog jag bilen in till Perth igen för att ha picknik i Kings Park med Moa, Freja och Nicole. Kings Park är ett sånt ställe du måste besöka om du är turist i Perth. Det är en jättestor park (det kanske ni fatta i.o.m namnet...) med sååå fin utsikt över Perth och Swan River. Tyvärr var det ganska dåligt väder och blev inga bra bilder.. Men kommer åka dit fler gånger så ni får se!
 
 
 
Freja, Nicole, Moa.
 
 
Såg också en sån riktig turistbuss som körde runt när vi var där, ska försöka leta upp den o åka nån gång!
 

Ikea och melloplanering

Kategori: Perth

Åkte till Ikea idag o mötte Sara! Hon bor verkligen preciis vid Ikea. Åt såklart köttbullar men med pommes den här gången! Egentligen serverar de med pommes här, superkonstigt. Man kan få mos men då måste du fråga efter det. Sen köpte vi godis o kollade lite i swedish shopen, på lördag är det ju eurovision songcontest!!! Ni vet ju att jag ÄLSKAR melodifestivalen!? Så vi planerade, det är ca 2 på natten här, så vi ska se hemma hos mig o köpa svensk mat o massa gott. Sara köpte ansiktsfärg så vi ska måla flaggor i ansiktet haha! taggad! :D






frozen yoghurt med frukt. såå gottit

SOLO!

Kategori: Perth

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det världens bästa o finaste vovves födelsedag


lilla lilla gos.

Young and beautiful

Kategori: Perth

 
Will you still love me, when I'm no longer young and beautiful? 
 
 
 
 
En av anledningarna till att jag ville åka var att jag kände mig ospeciell. Jag ville göra något. Något som inte alla gör. Något som gjorde mig speciell. Något som gjorde mig mer.
 

EvE

Kategori: Perth

Hade jätteroligt igår! Jag o Johanna åkte till EvE Club, som är en del av Crown Perth. Det är casino, hotell, barer, klubb, restaurang. Det var ett event där då två killar från tv-serien "Geordie Shore" skulle komma dit, så det va ganska mycket folk o galna brudar. Vi träffade en kompis som heter James o hans kompisar o satt o pratade. Jag hade mina nya klackskor o mina fötter gjorde såååå ont så kunde typ inte gå :/ Vi tog en taxi hem o var hemma runt 3:30. Det blev en sen, men ganska lugn kväll. Men det var väldigt roligt!
 

Bra dagar

Kategori: Perth

I torsdags var jag och Moa på garden City! Shoppiiiiiiiing!! Köpte ett par klackskor, en topp, tofflor, pyjamasbyxor, tre ringar, ett halsband, ett armband, foundation, puder, rouge, ögonskugga, godis ;) Mycket bra dag.
Igår hade jag en dejt med Sara. Vi gick på Jamie Olivers restaurang i Perth "Jamie's Italian". Fast det tog tre timmar att få bord så under tiden gick vi på stan. Stan är öppet till 9 på fredagar. Då blev det en klänning, en topp och ett halsband. Sen åt vi. Gooooooooott!! Till förrätt åt jag (nu kopierar jag direkt ur menyn, http://www.jamieoliver.com/italian/australia/menuFried squid, garlicky mayo & lemon. Sara åt Large green olives, black olive tapenade & crispy “music bread”. och vi delade på Chips with fresh garlic & parsley. Jag dog nästan, det var såå gott. Till huvudrätt åt jag Prawn Linguine. Juicy pan-fried garlicky Spencer Gulf prawns served with tomatoes, chilli, rocket & fennel. Sara åt Seafood Bucattini. Tubular spaghetti steamed in a bag with crab, mussels, clams, squid, scallops, capers, chilli, garlic, white wine & juicy sweet tomatoes. Det var jättegott, men bådas rätter var superstarka.. För mycket chilli :( Så det brann i munnen.. Till efterrätt åt båda två Warm Brownie. Chocolate, raspberry & amaretto brownie with vanilla ice cream. Nomnomnom. Mycket trevligt och roligt!!
Nu väntar jag på att Johanna ska komma hit. Vi ska äta, fixa oss och gå ut ikväll o hon sover hos mig :) Ska bli kul!! Som alltid :D
 
 
älskar ringen som är små dödskallar..

 
 
Sara 

missing

Kategori: Perth

The Old Powerhouse

Kategori: Perth

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hahahaah Sofia!!!
 
 
 
high five
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn

Kategori: Perth

Hej kompisar

Idag var jag, Moa och Sofia på en liten utflykt. Vi åkte till The Old Powerhouse utanför freo. Det är en gammal skitstor övergiven byggnad där folk varit o målat massor av graffiti. Det var riktigt coolt. Tog maaaaaassa snygga bilder. Sen träffade vi några fler svenskar inne i freo o käkade glass o gick runt lite :)
Senare mötte jag upp fyra tyska tjejer som jag ska åka på en road trip med! Så vi åt middag o prata om det.
Det spöööööööregnar. Ska vara storm inatt. Inte så kul.
Är så himla trött nu. Skulle bara uppdatera er lite. Lägger nog upp bilder imorgon. nu somnar jag snart....
Godnatt <3

Margret River bilder

Kategori: Perth

Här kommer bilderna från vår lilla roadtrip i Margret River!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cirque du soleil

Kategori: Perth

Hade jättekul med tjejerna igår! Grillade känguru och det var gott! Sen åkte vi in till Northbridge som är festdelen av Perth och dansade! Sen sov vi allihop över :)
Idag var jag med familjen på Cirque du soleil! Guuuud va häftigt det var! Det var föreställningen "Ovo", den handlade om ett ägg typ och alla var utklädda till olika insekter. Skitcoola kostymer. Jag tyckte att fotjonglerarna och de som hoppade på studsmattor va häftigast. Sen trapetsen också, var såå svettig i händerna, haha! Förstår inte hur de vågar flyga runt så i luften.
 
 
 
har fått min dator nu, så imorgon kommer det upp bilder från när vi var på den lilla roadtripen i Margret River! :)
Har ätit maaaaaaassa kinamat nu så ska se på film och gosa mig. God natt alla! <3

TGIF

Kategori: Perth

Idag ska jag möta massa svenska tjejer! Många som jag inte träffat innan. Vi ska grilla och senare åker vi nog in till stan och dansar på nån klubb! Ser verkligen fram emot det, ska bli kul!
I onsdags var jag på en klubb med Johanna och Stephanie. Det var kul, Men DJn var så dålig, man kunde typ inte dansa. Och det är ju nästan det roligaste med att gå ut. Så det var synd.




jag o Johanna



ligger just nu o äter godis.<3