hansemark.blogg.se

Har det bra

Kategori: Bali

Har det fortfarande toppen! Vi bara shoppar, ser på filmer, solar, badar i poolen, är på stranden o äter äter äter! Vi tog en taxi till Seminyak igår o var på en jättefin superpopulär restaurang på stranden som heter "Potato head". Vi drack piña colada, mojitos och åt världens godaste sallader. Sååå lyxigt! I tisdags var vi ute o hade jättekul. På tal om gå ut, hände sjukaste grejen i lördags.. Vi var på "Alley cats" med Elin o Anina. Så börjar tre stora killar tjaffsa o så plötsligt bara PANG får ena killen en riktigt ordentlig rak höger! Han bara faller rakt i backen o är helt borta i flera minuter. Vi trodde typ han dött! Det var verkligen ett helt sjukt slag han fick o sen slog han ju bakhuvudet rakt i golvet. Vi går iväg o står en bit bort o pratar med några Australiensare vi träffa. Sen börjar folk vråla o då är han påväg upp o ska ge igen. Det var blod överallt! Han var heeelt vild, bara plöjde sig genom folken o knuffa ner alla som försökte hålla tillbaka honom o han trilla runt o svätte blod överallt asså. Han kom jättenära oss.. Sjukt läskigt!
Idag fixade jag naglarna igen. Sen var det typ någon parad genom stan. Något religiöst. Alla hade vitt på sig o gick runt med stora flaggor, statyer, gåvor o de spela musik o mässade. Det var huuuuur mycket folk som helst! Så häftigt att se. Älskar såna grejer. Nu ser vi på tv, Isabelle har inte mått bra det senaste så vi tar det lugnt. Ikväll ska vi nog bara ut o äta något gott :)
 
 
internet är för segt för att kunna ladda upp bilder.. 
 
 

Relaxar

Kategori: Bali

Nu har vi bytt hotell. Nu ska vi bara ta det riktigt lugnt o njuta! Sola, shoppa o käka god mat. Jag gillar verkligen Bali. Det är lite crazy o läskigt i början med all galen trafik o jobbiga försäljare.. Men nu tycker jag bara att det är sjukt gött här. O jag älskar hur billigt det är!
 
 
 
 

BALI

Kategori: Bali

Att lämna Perth var så jobbigt. Så otroligt jobbigt. Men jag fattade ändå aldrig att jag lämnade det. Har fortfarande inte riktigt fattat att jag inte ska åka tillbaka. Känns som jag bara är på semester just nu o ska åka tillbaka till Perth sen. Men det ska jag inte. Jag ska hem till Sverige. Svårt att förstå.
Iaf, dagen jag åkte var bara overklig. Sa hejdå till familjen, packade allt, städade rummet o sen satte mig i en taxi. Grät ingenting. När jag sa hejdå till Kat o hoppade in i taxin blev det jobbigt. Men inga tårar på riktigt. Ingenting på flygplatsen heller. Men sen, när planet precis lyft... Flygplatsen i Perth ligger väldigt nära city o när vi precis lyft svängde planet så vi såg skylinen. Solen var påväg ner o det var så himla vackert. Då ni. Då grät jag floder. Min vackra, bästa stad. Fy va det var jobbigt då. Har varit med om sååå mycket där och det går inte att beskriva hur 'attached' man kan bli till ett ställe så. Har träffat otroligt mycket människor som jag aldrig kommer glömma o som jag säkert aldrig kommer träffa igen. Och min fina värdfamilj som jag redan saknar massor. Det är sorgligt.
Det var så skönt att komma fram i Bali. Flygresan var otroligt dryg. Har aldrig varit med om trängre flygplan! Vi flög med Airasia o vi satt som packade sillar, kunde inte röra sig en millimeter. När vi kom fram var det bara att fixa en taxi. Människorna här är ju galna o slet i en för att man skulle åka med dem. Tack o lov för att jag pratat med Sara som varit där så jag visste lite va som väntade o va vi skulle göra. Taxiresan kändes som en dröm. Bali är så annourlunda från något jag någonsin sett o det va så häftigt. Vi kom fram till hotellet vid ett på natten typ. Upp på rummet o lämna sakerna o direkt ner i restaurangen o ätaaaaa. Gött med öppet 24/7 haha. Somna så fort lampan släcktes sen o vi sov till ett dagen efter. Sjukt, aldrig sovit så länge! Då gick vi o tog en latte på starbucks o sen fixade naglarna på en jättebra salong. Var lite rädda osv för Bali är riktigt crazy. Gäller o veta va man gör här. Valutan är konstig, här kostar saker liksom 40 tusen, en miljon osv. Svårt att komma in i :p En miljon är ca 600 sek. Men allt är såå billigt. Sjukt nice. Sen på kvällen drog vi ut. Vi bor ju på ett partyhotell, typ största i Kuta. Så satt nere i baren o bada i poolen o så. Sen drog vi med ett gäng till "Alleycat" som jag fått tips om att jag skulle gå till så var riktigt taggad på att dra dit! Det är sjukt mycket scandinavier där asså. Vi hittade tre svenska tjejer, Clara, Elin och Anina, som vi hängde med o drog vidare till en skitstor klubb som heter "Sky garden". Kvällen sluta som vanligt med krångel för mig eftersom bara Isabelle hade rumskort o jag visste inte vart hon var haha men två supersnälla finska tjejer följde mig o fixade en taxi till hotellet. Isabelle var där som tur va :) Idag mådde vi inte bra. Beställde upp lite roomservice som vi tryckte i oss. Jag mådde såå illa.. Var livrädd att jag hade fått magsjukan, eller "Balibelly" som man säger. Gick över efter ett tag som tur var. Vårat hotell hade väääärsta festen ikväll. Vi fick mat o dricka o så var det shower och tävlingar. Svenska tjejerna som vi träffa igår kom också. Var så sjuuuuuukt och roligt!! Sen drog vi till "Alleycat" men där kände jag att det räckte för min del så jag gick hem. Är så trött o kände att alkoholen gjorde mig bara segare. Bättre att chilla ikväll då o köra imorgon istället! På vägen hem kom en pojke o tiggde. Jag höll på att sätta upp mitt hår precis då o han fick upp min väska. Men HAH, det ända han fick tag på var en tampong. Tji fick han. Den kan han få behålla faktiskt. Nu ska jag duscha o sova. Imorgon ska vi gå o få massage, helkroppsmassage i över en timme kostar 140 spänn. Värt. Godnatt :)
 
 

Timeline

Kategori: Perth

Speciella datum under min vistelse här. Datum då något skedde som ändrade hela min tid här eller när jag upplevde olika saker för första gången. Datum då jag varit lycklig och ledsen. Men dagar som jag är otroligt tacksam över.
 
 
Mars
 
25 - Lämnade allting och satte mig på flygplanet
26 - Landade i Perth
28 - Åkte till Dunsborough första gången
30 - Första gången jag var ute o festade i Australien. Träffade Richard
31 - Firade en Australiensk påsk
 
 
April 
 
3 - Var i Fremantle första gången. Träffade Moa och Julia
5 - Första gången jag gick ut i Freo. Träffade Emely och Alica
6 - Första gången jag var i Perth city. Träffade Johanna K. Min kompis Maria hemifrån Arvika var här så träffade henne. 
7 - Min första "sunday session". Träffade Bondan
8 - Min första riktiga jobbdag
12 - Min första utgång i Northbridge
14 - Träffade Sara
16 - Träffade Johanna C
18 - Första gången jag shoppade på Garden City
25 - Såg vilda kängurusar för första gången
26 - Roadtrip till Margret River med Sara och Johanna C
 
 
Maj
 
3 - Träffade Sandra, Nicole, Freja och Elin
4 - Såg Cirque du soleils föreställning "Ovo"
11 - Casinot
16 - Första gången i Kings Park
17 - Eurovision song contest. Tjejerna hemma hos mig på middag o uppe hela natten för att kolla
28 - Noah 10 år
 
 
Juni
 
2 - Träffade Karin
8 - Träffade Christian, Sebastian och Jessika
14 - Victor kom hit och överraskade mig
22 - Firade Midsommar med Svenska klubben. Träffade Loke
27 - Victor åkte
 
 
Juli
 
3 - 100 dagar
5 - Träffade Emilia
10 - Sa hej då till Moa
13 - Vrickade min fotled. haha det här behöver faktiskt nämnas här, min jävla fotled blev känd! Sa hej då till Sandra, Nicole, Freja, Elin
23 - Inget speciellt som hände direkt, det var bara en väldigt kul dag med Sara o jag var sjukt lycklig
26 - "Skål för att ta hand om sig själv" myntades och fredagstraditionen i Freo med Emilia och Karin började. "Miley Cyrus - We can't stop" blev våran låt
 
 
Augusti
 
1 - Vet inte exakt vilket datum det hände, men härifrån börjar jag räkna mig själv som singel
3 - Sa hej då till Johanna K
9 - Legendarisk utgång
10 - Roadtrip till Lancelin och Pinnacles med Sara, Johanna C och Emma
17 - Träffade Elon
30 - Speciell för mig
31 - Träffade Albin
 
 
September
 
7 - Kräftskiva. En av de absolut roligaste kvällarna någonsin o med legendariskt slut
10 - Min o Saras sista tisdag ihop
12 - Träffade Christine
14 - Sa hej då till Sara, för några månader
17 - Träffade Lisa
20 - Träffade Lina
21 - Träffade Isabelle
25 - Sex månader
28 - Fremantle Dockers finalen
30 - Chock
 
 
Oktober
 
1 - Perth Royal Show
6 - Träffade Wiggo, Patrik, Fritz, Emil
22 - Sa hej då till Karin som åkte ut o reste
25 - Träffade Amanda
26 - Träffade Jacob, Adam, Alexandra m.f. Scarborough-gänget kan vi säga
28 - Mamma och Monika kom hit
31 - Var på Caversham
 
 
November
 
4 - Åkte till Sydney
6 - Reunion med Sara i Sydney
8 - Tillbaka till Perth
10 - Mamma o Monika åkte tillbaka hem till Sverige
15 - Träffade Codie
23 - Träffade Kat
30 - Stereosonic
 
 
December
 
1 - Stereosonic
9 - 100 dagar kvar i Perth
10 - Bokade Bali med Isabelle innan vi åker hem till Sverige
15 - Träffa Sara igen som kom tillbaka till Perh
17 - Sa hej då till Sara
20 - Julbord på Ikea
25 - Firade en Australiensk jul i Dunsborough med min värdfamilj
31 - Tillbaka i Perth o firade nyår med fina vänner
 
 
2014
 
Januari
 
5 - Sa hej då till Emilia
8 - Sa hej då till Bondan
11 - 44 grader ute. Varmaste jag varit med om
12 - Sa hej då till Karin
16 - Träffade Elin. Började spela kubb/brännboll en gång i veckan med massa folk
17 - Kat hade ju bott med oss ett tag men säger att det är nu vi börjar umgås mycket
26 - Australia Day
27 - Avicii
 
 
Februari
 
1 - Snoop Dogg
6 - Åkte till Darwin
8 - Höll i en bebiskrokodil
9 - Hem från Darwin
11 - Började boxning
28 - Fyllde 21!
 
 
Mars
 
2 - Future Music Festival
12 - Sista gången på Newport
15 - Sista festen med gänget
18 - Sista gången i älskade Perth city
19 - Sa hej då till Perth. Sa hej till Bali
 
 

Hejdå

Kategori: Perth

Nu är väskorna packade o jag ska snart åka.
 
Hejdå Perth, hej Bali och den tredje april får jag säga Hej till Sverige igen.
 
 

Sista

Kategori: Perth

Idag var min sista dag. Imorgon åker jag. Jag var inne i stan (o det var ju tisdag. kändes perfekt att min sista dag i stan va en tisdag. men sakna min Sara) köpte lite presenter till dom hemma. Kat var med o Albin kom för att säga hej då. Hela dagen gick utan att jag kände något speciellt egentligen. Sen packade jag och Karin lagade 'sista måltiden'. Då, efter förrätten, så fattade jag. Nu fattar jag. Hade skrivit brev till familjen o ett var åt barnen o när de läste dom så bara förstod jag. Imorgon åker jag. Imorgon är inte detta mitt hem längre. Imorgon är inte det här mitt liv längre. Jag ska lämna det här. Min andra familj och mina vänner. Det här landet o den här staden. Jag kommer inte vara här längre. Det är så overkligt. Kommer sakna allt så fruktansvärt mycket. Men ändå känner jag mig redo för att åka vidare. Bali kommer bli awesome och det ska bli underbart att träffa alla hemma igen o sen väntar nya saker. Det kommer bli bra. Jag är så glad att jag åkte hit. O jag är evigt tacksam till min värdfamilj. Jag är lycklig.






Älskade skyline

Kategori: Perth

Jag har verkligen en thing for skylines. Tycker det är så vackert och häftigt. Såklart är Perth favoriten. Men det är ju för att jag föralltid kommer känna ett så starkt känslomässigt band till Perth. Perth är bäst på alla sätt, haha. Nu ikväll så åkte vi till Kings Park iallafall. Bara kollade på skylinen. Kanske allra sista gången jag är i Kings Park o ser den utsikten. Man vet aldrig. Men om det nu var det så såg jag till att njuta ordentligt o ta kort. Vackraste, bästa Perth.
 
 
 
 

Sista helgen

Kategori: Perth

Vi var i Hillarys, souvenirshopping i freo, det blev filmkväll, häng på stranden med hela gänget, fest, pw, god middag och hejdån.











Onsdagsparty

Kategori: Perth

Mina värdföräldrar åkte till Bali i måndags. Andrew kom tillbaka idag o Karin stannar lite längre. Så Pam har bott här med oss så det har varit trevligt. Men jag jobbar alltså mer nu så har inte hittat på så mycket. I tisdags var jag i city. Igår var jag och Kat ute. Vi var i freo på Newport o jäklar va mycket folk det var ute! Vi gick vidare till Klink också. Sjukt rolig kväll! :)



Sista nätterna

Kategori: Perth

Om en vecka så ligger jag här o ska sova för sista gången. Jag ska sova min sista natt i den här sängen, i det här rummet, i det här huset. Sista kvällen i min stad. Då har det varit sista dagen innan jag åker. Min sista hela dag. Nu är allt verkligen på nedräkning. Sekunderna räknas. Hela tiden tickas det ner mot slutet. Avskedet. Ni förstår inte hur det känns.



Sammanfattning igen forts. bilder

Kategori: Perth















































Sammanfattning igen

Kategori: Perth

Eftersom jag inte bloggat på en månad o nu skrev om Darwin så får jag väl berätta vad jag gjort sedan vi var där.
Jag och Kat har börjat träna boxning, det är skitkul! Vi går även promenader o äter nyttigt.
Jag har spelat brännboll. Vi är ett gäng som gör det varje torsdag o det brukar komma lite nya varje gång, riktigt roligt.
Jag har åkt jetski!! Såå kul men var också livrädd haha
Jag har festat, såklart.. Väldigt mycket..
Träffat nya vänner o varit på hemmafester o även följt med Kat till folk hon känner.
Shoppat. Men inte så mycket, har varit riktigt duktig den senaste tiden.
Hängt med kompisar.
Fyllt år! 21! Hade världens bästa födelsedag.
Har haft SJUKT ont i en visdomstand. Kunde inte äta eller sova på nätterna. Men som tur är har det gått över nästan helt nu o jag har en tandläkartid direkt jag kommit hem till Sverige.
Gått på bio o kollat på "Are we officially dating?" Go rulle!
Allt det vanliga man gör i ett såhär varmt land. dvs solat, badat o njutit.
Det har varit Future Music Festival. En till festival med housemusik som den (Stereosonic) jag var på innan. Massa sjukt bra musik, ascoola uppträdanden, konfetti, folk överallt det var verkligen heeeelt packat, härlig stämning o kompisar. Väldigt bra dag!
Varit på Ikea. Jag o Kat äter typ en kaviartub i veckan så måste dit o köpa haha
Jag har provpackan min resväska och börjat inse att jag åker härifrån nästa vecka.
 
 
Kan fortfarande inte få över bilder från mobilen till datorn.. så gör ett till inlägg från mobilen med bilder!
 
 

Darwin

Kategori: Darwin

Okeeeeeej jag vet. Jag är så dålig på att blogg nu. Men nu kommer ett inlägg om Darwin!
 
Taggade tjejer på flyget!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna gulliga bebisen, som hetter Fluffy, fick vi hålla i och ha på huvudet, pussa osv haha
 
 
 
 
 
Vårat hostel, Melaleuca on Mitchell. Världens bästa!
 
 
 
 
 
så fuktigt i luften att det va imma på kameralinsen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hot Tamale. Det var sååååå otroligt gott!
 
 
hahaha här skratta vi så jag grät
 
 
 
 
hej då Darwin.. :(
 
Darwin var så roligt. Typ roligaste jag gjort. Vi sa innan vi åkte dit att vi inte skulle festa något, men det blev att vi festade varje dag haha. Vi hade bokat en tur som skulle ta oss ut i ett naturreservat o se vilda krokodiler o bada i vattenfall. Men det var regnperiod så vägarna var översvämmade så man kunde inte komma ut... Sjukt tråkigt, men vi gick på ett "krokodil zoo" istället. Vi träffade skitroliga människor på hostlet och det var tråkigt att lämna dom. Hostlet var toppen! Fräscht och stort. De hade en bar där de sålde öl och cider jättebilligt. Så varje kväll samlades alla där o drack o pratade o sen drog alla ut på någon klubb. Klubbarna var SJUKT bra. Trodde jag verkligen inte, men jäklar vilket drag. Det är ungefär 75% killar ute i Darwin haha, Vi fick gratisbiljetter till inträde och drinkar varje kväll så det var najs haha. Annars då.. Darwin är ingen stor stad, det är nog lika stort som Arvika. Jag tycker den ser ganska tråkig ut, den är inte direkt mysig på nåt vis.. Men det är coolt med djungeln som smyger in överallt. Det är mycket urbefolkning, aborigines, och dom är, helt ärligt, ganska läskiga. Många av dem lever inte under de bästa förhållanden. Det är mycket droger. Det är gaaaalet fuktigt o varmt. Man gick ut nyduschad o efter 20 meter så var du helt dyngsvettig. Jaja that was it från Darwin! :)