hansemark.blogg.se

Mellandagarna

Kategori: Taiwan

I mellandagarna har jag typ inte gjort någonting! Har bara latat mig.. Vi kollade på alla sex av de gamla Star Wars filmerna för vi skulle gå på bio o se nya Star Wars! Kan numera kalla mig själv Star Wars nörd... och Victor är ännu värre! Han har blivit helt fast i Star wars ;) men den nya filmen var väldigt bra! Sen har jag shoppat lite typ. Vi var inne vid 101 en kväll. Jag har kollat på en säsong av American horror story.. asså Victor o alla går ju i skolan som vanligt. O jag har ju slutat skolan så nu är jag minst sagt lite uttråkad om dagarna.. Så tyväre har jag ingenting intressant att berätta om. Förutom vädret då, vädret är ju alltid intressant att få reda på. Temperaturen ligger runt 17 plus o det regnar lite nån gång varje dag. Tråkväder alltså. Allt är tråkigt. Typ. 
 
Min nya kärlek
 

God jul!

Kategori: Taiwan

Update: jaha jag trodde att jag hade publicerat det här inlägget men hade visst lagt det i utkast... hehe sorry :(
 
Goooood juuuul allihopa! :D
Världens bästa dag! Vi myser riktigt ordentligt :) Såklart började vi dagen med att öppna våra julklappar hihi. Vi kunde inte låta bli dom! Jag fick en jacka, bok, ljusstake, pengar, armband, godis, tavla, smink. Jättefina och bra grejer, är så nöjd! TACK alla <3 vi drack glögg, julmust och åt mackor med köttbullar o rödbetor till frukost. Och lite choklad också såklart! Efter det så tog vi oss en promenad till Chiang Kai-Shek. Där gick vi runt lite, kollade i muséet, matade koifiskarna. Supermys! Vi myste lite hemma o kollade på På spåret o sen var det dags att fixa oss. Vi mötte upp massa kompisar o åt julmiddag på On tap. Det var som en amerikansk julmiddag men väldigt gott!! Sen gick vi ut på en bar o satt där o drack några drinkar. Dom andra skulle ut men jag och Victor gick hem :) tycker inte julafton är en partydag?? Vill bara mysa! :)
Har haft så mycket hemlängtan de senaste veckorna ska jag erkänna. Men julafton gick bra. Har ju Victor o han är ju min familj <3 men det har inte varit någon julstämning alls o DET saknar jag. Men har massor av jular framför mig som kommer innehålla massa julstämning, tradition och mys! :) Så tycker faktiskt det är lite kul och intressant med att fira annorlunda. En jul kan jag offra liksom ;)
Är iallafall väldigt nöjd med min julafton. Fick fira med Victor, äta gott och fina paket!
 
Årets "julgran"! Jättefint va ;)
 
Tomten!
 
 
 
Mmmm!
 
Kalkon, köttfärslimpa, potatis, brysselkål o grönsaker, korv, sås, tranbärsgele, potatismos. Mmmm!
 
Hela gänget!
 

Ikea x2

Kategori: Taiwan

Igår var jag på Ikea två gånger.. Hehe. Kunde inte få nog av julmat kände jag så bara var tvungen att köpa mer! Började med att jag åkte till det här inne i stan. Det är ganska litet, men har allt ändå. Men de hade slut på julmust! Snackade med Victor o han sa att då åker vi till det stora efter att han slutat skolan. Så vi åkte ut i slummen typ haha men sjuuukt stort var Ikeat där!! Vi käkade såklart middag. Sen direkt till mataffären! Nu är frysen o kylen fylld med rödbetor, köttbullar, pajer, lussebullar, julmust, chokladkola, glögg och det bästa av allt PEPPARKAKSDEG! Hurra :)

Julbord!!

Kategori: Taiwan

I fredags var vi på julbord! Det var Swedish chamber of commerce som anordnade o alltså samma folk som kräftskivan. Jag såg fram emot det sååå mycket och blev inte besviken! Jag ÄLSKAR julbord. Tycker typ det är det godaste som finns! Dom hade gjort det riktigt bra o hade det mesta, men visst saknade man vissa saker. Hur som helst var det goooott! :D det var öppen bar så efter maten stannade alla kvar o minglade lite o sen drog vi gänget ut på en bar/klubb precis i närheten av oss. Sjukt smart ställe för de hade en klubbdel, sen gick man in genom en dörr o kom till en lugnare bar och där kunde man ta en till dörr in till ett ännu lugnare ställe där de hade massa soffor och hyllor med LPskivor så man kunde gå o kolla mellan o välja ut en som man tog till DJn så spelade hon den. Vi letade givetvis upp en Abba skiva! Vi hade jättekul och det var så bra ställe för alla kunde vara där de ville o så kunde man springa emellan! :)
Så nu är jag en väldigt nöjd Louise som fått lite julmat.
 
 
 
 
Vet inte hur mycket rödbetor o köttbullar jag åt! Favorit!!
 
 

Min mages fyra stadier

Kategori: Taiwan

Min mage har fyra olika stadier asså.
1: inte hungrig. 2: sugen på något. 3: hungrig så att jag inte kan bestämma mig vad jag ska äta för vill ha allt. 4: så hungrig så att jag inte kan bestämma mig vad jag ska äta för vill inte ha något. I stadie 4 är jag verkligen inte rolig att ha o göra med. Är en 4 nu o ligger i sängen medans Victor lagar köttfärssås och makaroner. När jag var i stadie 3 förut så lyckades jag tillslut bestämma mig om att det var köttfärssås och makaroner jag ville ha. Har levt på läsk sedan klockan 15:30 (22:18 nu). Stackars sjuka, hungriga, ensamma mig. När man ligger hemma sjuk så behöver man mamma asså!! Hur gammal man än är, man vill att mamma ska vara hemma o pyssla om en. Så äre!
 
 
Nu precis blev klockan 22:22 o jag önska mig att maten ska bli god.. svältande tjeeej
 

Musikvideoinspelning

Kategori: Taiwan

Igår vid 17:30 ringer plötsligt Felicia o ba "jag har ett jobb åt dig, dom vill ha blonda tjejer till en musikvideo om två timmar! Vill du med?" OK?! Tänkte jag som låg i sängen superofräsch o småsjuk men jag tackade ja. Hoppade in i duschen, sminkade mig, bestämde kläder och åt i panik o sen bar det iväg. Vi var på en nattklubb inne i stan o filmade. Vi skulle bara stå i baren o låtsas vara ute på en festkväll o se glada ut o digga musiken. Tror jag iaf, de pratade bara kinesiska o gav oss ingen direkt feedback så vi måste ju gjort rätt hah... två timmar var vi där och fick $1000 så var ju värt! Kul grej :)
 
MEN när vi gick där ifrån mådde jag sååå dåligt. Asså fy va sjuk jag kände mig. Kom hem o åt en macka, drack te och sen sov jag jättedåligt. Idag mår jag BAJS. Har ont i hela kroppen, huvudvärk, ont i halsen, jättesnorig, nyser hela tiden, kliar i svalget, ont i bihålorna, trött och äcklig. Usch. Det är verkligen inte kul alls att va såhär sjuk. Tyck synd om mig.
 

Utsliten

Kategori: Taiwan

Back to reality! När mamma och brorsan åkte i måndags var jag helt slut! Det tar på krafterna att springa runt hela dagarna, se massa nytt, planera och hitta på saker. Men också väldigt kul!! Hela tisdagen låg jag hemma o lämnade inte ens lägenheten haha.. har bara latat mig för det mesta den här veckan! I fredags bjöd en taiwanesisk kille i Victors klass med oss o några till på en restaurang med jättegod taiwanesisk mat och sen KTV. KTV är så populärt här i Asien o är karaoke där man hyr ett rum där man sitter med sina kompisar o sjunger. Jag är inte största sångaren så var osäker på hur kul det skulle vara men hade jätteroligt! Victor sjöng så han tappa rösten, inte förvånad över det ;)
Lördag åkte vi skateboard. Victor har ju helt snöat in sig på skateboard o nu när han har två vill han verkligen att jag ska åka med honom. Så vi var nere vid riverside park o åkte runt. I sista backen precis innan vi skulle gå o käka lunch så trillar jag såklart... klant! Tar emot mig med högerarmen o landar på sidan. Fick först ont i handleden o benet som skrapa upp sig lite. Men sen sakta börjar min armbåge typ domna bort. När vi sitter o äter får jag typ inte ens upp högern till ansiktet, den gör såå ont o har helt stelnat i en position! O jag skulle ut med tjejerna på kvällen på skridskordisco?! Var så frustrerande o gjorde fruktansvärt ont! Väl hemma fick Victor hjälpa mig med att tvätta håret o städa. Sen fick jag sminka mig med vänter hand, det är verkligen inte lätt! Tog mig till slut iväg på middag o mötte tjejerna. Vi var på tgi Friday. Eftersom jag bara hade vänstern fick jag ta något lätt att äta så blev en sallad med grillade räkor. Gott! Sen gick vi till oss o förfestade lite innan vi drog till skridskordiscot. Det var en isrink (inomhus) som de gjort till nsttklubb. Sjukt galen o livsfarlig idé haha! Dom andra åkte medans jag o min armbåge fick kolla på. Men var ändå roligt! Kul grej att ha varit på :) hade nog inte velat åka ändå för är VÄRDELÖS på skridskor så hade jag inte skadat mig innan hade jag definitivt skadat/dödat mig själv där...
Söndagen spenderades hemma tack vare armbågen... Victor var på nåt slags internetkafe o spelade dataspel med Alex o sen åt de middag.
Idag är jag sjuk!! Hur otur kan man haaa? Vakna med tjock hals o kan nästan inte svälja, snorig o känner mig allmänt förkyld i kroppen. Så drygt.. o armbågen gör fortfarande ont o är helt stel. Så blir ännu en dag hemma. Ska leta upp en ny serie att börja kolla på så kan det nog bli OK ändå! :)
 
Tropical sallad med grillade räkor och en gurk cosmopolitan
 
 

Mor & bror, dag åtta

Kategori: Taiwan

Måndag o sista dagen.. :( deras flyg gick runt 20:00 så vi hade iaf en dag till! Vi började med att äta på fiket i våran byggnad. Sen avslutades resan på samma ställe som vi började, på Chiang Kei-Shek! Och fikade på stället där de säger sig först ha kommit på bubble milk tea.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen var det dags att säga hej då. :( var så roligt att ha dom här och är så glad och tacksam över att dom kom hit! Att dom faktiskt tar ledigt från jobb, flyger över 40 timmar o betalar massa pengar för att träffa mig! (Och se Taiwan såklart också daaa). Men det blir man glad av :D känns så bra att få träffa sin familj och att dom får ta del av ens liv! lots of love!
 

Mor & bror, dag sju

Kategori: Taiwan

Söndagen o sista heldagen spenderades på SOGOs köpcentrum. Ganska tråkiga köpcentrum tyvärr.. men det regnade så vi fick vara där.. vi hittade iallafall julklappar åt dom tre knottarna (also known as syrrans barn) och åt goda ramennoodles o fikade. Sen mötte vi Victor på Tripod king som är en restaurang där de har hot pot. Hot pot är sååå populärt här! Då har man ett bord med en spis o en stor gryta mitt på bordet med buljong i o så beställer du färskt kött, nudlar och grönsaker som du då själv kokar i där! Supergott och en kul grej!
 
 
 
 
 
 

Mor & bror, dag sex

Kategori: Taiwan

Lördagen bjöd på strålande sol och det var väldigt varmt! Mamma hittade en gudtjänst på tv från en Taiwanesisk kyrka o det var hon mycket nöjd med.. Vi promenerade lite i Daan park o sen åkte vi till en stor fin souvenirbutik. Dom hade aaallt! Tomas var på jakt efter såna rullar med text/motiv på att ha som tavlor. Vi hittade tre stycken och även lite till krimskrams såklart! Sen gick vi till Ximen o åt mat o satt o kollade på folk. Gixk runt där lite sen men är så mycket folk där.. vi kollade the Red house och en hantverksmarknad. Sen åkte vi till deras hotell o hängde där lite. Jag började bli så trött o utsliten av en vecka som guide! Vi åt på Shida nattmarknad (deras hotell låg precis där) o sen var det mars i säng!
 
Har faktiskt inte en enda bild från den dagen så här kommer en annan!
 

Mor & bror, dag fem

Kategori: Taiwan

Fredagen åkte vi till Beitou! Vi började med en supergod frukost på Coffee Alley. Sen vidare till Beitou och Xinbeitou. Där ligger massor av varma vulkaniska källor. Vi kollade in Thermal Valley o sen gick vi för att bada i källorna. Vi var på ett ställe med fem olika pooler med olika värme på vattnet. Vi började i den lägsta värmen som var 38-43 grader varm. Väldigt varmt men superskönt! Sen provade vi den ett snäpp upp på 43-45 grader. Väldigt varmt!! Vi vågade oss inte på den varmaste 45-47 grader. Utan sen tog vi ett dopp i kalla poolen som var typ 25 grader, som en sjö i Sverige på sommaren. Man kände sig superfräsch efter det! Men man blev lite trött. Vi stannade återigen till på Shilin nightmarket för lite mer shopping och mat på vägen hem. Sen bytte mamma o Tomas boende från att ha hyrt en lägenhet i vår byggnad till ett hotell i närheten.
 
Jag tog våfflor med salted caramel och vaniljglass. Doooog så gott. O dom försökte sno!! Mamma åt en sallad med anka och Tomas en macka med skinka, ost, sallad o senap. Sen prova dom lite olika kaffe och en smoothie
 
Varm apelsinjuice ?
 
Alltid gott!
 
 
 
Thermal Valley
 
 
 
På Shilin fick jag mig en anksockervadd! Kolla va fin!!
Vi fick även posa på kort flera gånger för att folk ville ta kort med oss haha så udda
 

Mor & bror, dag fyra

Kategori: Taiwan

Torsdagen åkte vi till National Palace Museum. Vi spenderade fleeera timmar där. Det är största museumet här o dom har massor av gammal keramik, konst, smycken o sånt. Vi hängde i deras shop ett bra tag också. Sen stannade vi på vägen hem vid Shilin nightmarket för lite shopping o mat! Jag o mamma köpte oss sjalar o Tomas en samlarfigur från dataspel. Sen massa krimskrams eller bööös som Tomas sa!
 
 
Man fick inte ta kort inne på museet hehe.. men i en sektion hade de lite teknikgrejer o man kunde färglägga på en stor skärm hästar från en känd målning. Vi var såklart patriotiska
 
 

Mor & bror, dag tre

Kategori: Taiwan

Onsdag åt vi brunch på Ikari. Victor sluta skolan tidigt o vi åkte till Maokong, där åt vi jättegod mat, drack te och åt teglass. Promenerade runt lite o sen åkte vi gondolerna till Zhinan templet (/Chi Nan temple, stavas olika överallt?) Där fick vi en rundtur o höra massor av en kvinna. Det blev mörkt o vi tog gondolerna ner till stan igen o jag var såå rädd haha.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mor & bror, dag två

Kategori: Taiwan

Tisdag åkte vi in till centrum. Vi började med att åka till Sun Yat Sen memorial hall, sen gick vi o åt i foodcourten i 101, sen kollade vi affärer, åt munkar på Krispy kreme (looove), sen åkte vi upp i 101. Sen blev mina besökare väldigt trötta så vi åkte hemåt o dom köpte med sig lite olika öl för att ha ölprovning. Då var dom roliga haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mor & bror, dag ett

Kategori: Taiwan

Nästan samtidigt som vi landade "hemma" i Taipei på söndagkvällen så landade även mamma och Tomas här!! Trötta men glada alla tre åkte vi ihop till lägenheten, köpte lite mat och sen var det dags att sova o samla nya krafter för en vecka med massa sightseeing.
Dag ett (vi säger måndag är dag ett, första heldagen) så gick vi till Chiang Kai- Shek. Vi kollade muséet, matade koifiskarna och åt mat. Sen gick vi till Peace park o gick på stenar som ska vara bra för fötterna. Gjorde SÅ ont haha. Vi åt middag med Victor på en hamburgarerestaurang för att fira hans födelsedag sen gick vi lite på Shida nattmarknad. Sen hem o hade paketöppning för Victor :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Testade tzatziki och fetaost på min hamburgare! Gott
 
 

Hongkong! del 3

Kategori: Taiwan

 
 
Jätten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hongkong! del 2

Kategori: Taiwan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hongkong! del 1

Kategori: Taiwan

Jag gillar Hongkong! Vi åkte tiidigt i fredags o åkte hem på söndag eftermiddag. Flyget tar bara 1.5 h här emellan. Perfekt för en weekend. Vi har ätit gott, åkt med trams upp på Victoria Peak som ligger 428 meter över havet, åkt färgan, shoppat, promenerat runt o åkt trams i stan.
Hongkong känns inte som en asiatisk stad. Staden är väldigt modern med massor av höga coola skyskrapor och butiksbyggnader med krusiduller på men även med några gamla byggnader som kikar fram. Det är väldigt backigt med branta backar och många trappor. Det är västerlänningar ööööööverallt, såg typ mer västerlänningar än asiater, och de använder engelska väldigt mycket. Det är många fina bilar o inga mopeder. Det är business o mer stressade folk så man ibland bara känner sig ivägen. Dyrt är det (typ svenska priser). Kort och gott: Hongkong är väldigt olikt Taipei. Även fast jag verkligen gillar Hongkong så räcker en helg. Rekommenderar folk till att åka hit!! Om man älskar skyskrapor (som jag) och vill känna lite stadspuls är detta ett fantastiskt ställe.
 
 
 Första vi gjorde när vi kom fram var såklart att äta. Jag åt en så hiiimla god pasta med krabba och tomatsås
 
 
 
Såna här affärer med konstiga torkade saker överallt. Blä..
 
Köpte världens blaskigaste chailatte :(
 
Lilla lilla rummet vi hyrde
 
 
 
 
 
 
 
 
Har haft det här inlägget liggandes i utkast i en vecka nu, men mamma o Tomas är ju här så har fullt upp o hinner inte lägga upp alla bilder. Så får göra såhär så länge! Då får ni se på något iallafall! Återkommer med del 2 när jag får tid :D