hansemark.blogg.se

Förlust

Kategori:

Festen i fredags var jättekul. Slutade som vanligt med att vi badade jacuzzi :)
Igår förlorade Fremantle Dockers.. Så tråkigt.. 77-62 blev det. Efter matchen var vi i Fremantle, men det var en väldigt dålig kväll. Det var inte mycket folk ute men det var poliser överallt. Drog vid 11 typ..
Idag fick jag åka cab! Min svenska kompis Carl hade precis köpt sig en ny bil. Sjukt najs! Nu har familjen åkt till Dunsborough. Barnen kommer stanna där hela veckan med deras farmor och farfar. Jag ska till freo och fika senare o ikväll blir det filmkväll :)
















Lila och vitt

Kategori:

Åkte till Freo idag o mötte Christine. Vi gick i affärer, gick till Fremantle Oval o deras freo Dockers giftshop. Vi ville verkligen se ut som riktiga supportrar på lördag! Jäklar va folk det var där o handla. Vi köpte klistermärken man sätter på kroppen. Precis vad vi ville ha! Sen åt vi lunch o sen åkte vi till Supré. Där köpte vi lila shorts. Så vi ska ha dem och ett vitt linne på lördag. Twins! Nu är jag hemma o ligger i sängen i mina mysekläder. Känner mig superhängig. Såå förkyld! :(
Imorgon jobbar jag på förmiddan sen kommer Christine hit o så ska vi fixa oss. Sen är det fest hos dem i Atwell. Sen ska hon sova hos mig o på lördag börjar finalmatchen redan 12:30 så jag kommer direkt fixa mig o sen ska vi gå hem till henne. Matchen ska vi se hemma hos hennes australienska tjejkompis Sarah. Ska bli så grymt!! Ser så mycket fram emot den här helgen, ska bli så kuuuuul
 
 

Halva

Kategori: Perth

Idag är det ett halvår sedan jag åkte. 6 månader. 26 veckor. 184 dagar. Sjukt. Känns som jag varit här hur länge som helst. Känner mig hemma. Sammtidigt som tiden gått så fort så det känns som jag inte varit här länge alls. 
Halva min tid här har gått. Nu är jag på andra sidan av min vistelse. När jag har färre dagar kvar än jag har varit här. Nu börjar nedräkningen. Känner mig nästan lite stressad.
 
 
 
 

Nu är jag här

Kategori: Perth

 
Förra året, ungefär vid jul så skickade jag det här smset. Jag kommer så väl ihåg det.
Och nu är jag här. Jag tog mig iväg, gjorde något för mig själv, tog ett stort steg o var modig. Jag är så stolt över mig själv o glad för att jag åkte. Jag har bevisat för mig själv att jag är stark. Jag har upptäckt att folk verkligen tycker att jag är en bra, rolig och värdefull människa. Jag är inte klar med att hitta mig själv. Men jag har kommit långt på vägen. 
Det här det bästa jag gjort. 
 
 

Freoooo way to go!

Kategori: Perth

Fremantle Dockers gick vidare!! De slog Sydney swans med typ 40 poäng! Ni kan ju gissa om hela Fremantle went bananas. Första gången de går vidare. Huvudgatan var helt avstängd o folk sprang omkring som tokstollar. Underbart! Vi träffade ett gäng kompisar och även atwellgänget o sprang mellan klubbarna o dansade, sjöng dockers themesong o firade med folk. På lördag spelar de i grand final i Melbourne mot deras lag Hawks! Då kommer de stänga av huvudgatan igen o ha uppe stora tvskärmar. Hoppas på fint väder då så kommer det va sjukt kul! Jag är ju inte direkt värsta sportmänniskan men footy är faktiskt väldigt kul att kolla på.



jag o Karin köpte även varsin tröja idag. Bästa köpet sen vi kom hit, såå skön!


Dinner and dance

Kategori: Perth

Igår kom min värdmammas svenska kompis o hennes nya aupair Lina hit på middag! Supertrevligt! När de åkt kletade jag på lite mer smink o bytte kläder o drog in till freo. Mötte upp Emilia o vi gick till Newport för att träffa Christine. Vi dansade o sjöng, när de stängde drog vi vidare till Klink o fortsatte dansa. Sen blev det lite mat på Hungry Jacks o jag o Christine delade en taxi hem. Var i sängen fem. sjukt trött. Kul kväll!
Idag var det att tvinga mig upp för att möta en ny svensk tjej inne i Perth. Isabell heter hon. Vi gick runt lite i affärer o bara pratade. Trevligt trevligt!
Nu har jag käkat lite o tagit en power nap. Ska bort till Emilia för att kolla på footy matchen o sen drar vi ut!
Hoppas ni har en bra lördag


fräscha tjejer

Freoooo

Kategori: Perth

Idag mötte jag Christine i freo. Vi åt jättegod lunch o sen var vi på supré, en klädaffär med massa billiga outlet kläder. Sen gick vi lite på south beach.
Jag va hemma en sväng o gjorde middag åt barnen sen tog jag bilen till freo igen o mötte Emilia. Vi tog en kvällsfika på Dôme (typ Australiens motsvarighet till espresso house hemma).
Freos footylag, fremantle dockers spelar preliminary final på lördag mot Sydney här i Perth. Så hela freo är pyntat i lila o vitt, lagets färger. O jag överdriver inte.. Alla skyltfönster visar upp sina lila o vita varor, det är banderoller överallt, skyltar överallt, träden är virade med band o de har tillomed målat asfalten på gatan! Det är så sjukt härlig stämning! Älskar det!









Mycket

Kategori: Perth

Idag har jag gjort mycket! Åkte till Garden City redan vid 9 för att möta Birte. Vi kollade lite affärer. Sen kom Lisa dit, tjejen som är ny aupair i Saras familj. Vi gick runt o kollade i affärena o pratade. Jag hittade äntligen nya ballerinaskor, var hål på mina.. Sen köpte jag en likadan långklänning som den svarta häromdagen fast i grått. Älskar den. O några fina ringar. Sen åt vi sushi till lunch, mums. Sen åkte jag o Lisa till Freo, Birte va tvungen att hämta sitt värdbarn på skolan. Jag o Lisa fikade på San Churro, ett café med massa goooda chokladsaker! Sen promenerade vi runt massa. Jag lekte guide o visade henne allt det viktiga. Jättetrevligt! Efter att vi skiljts åt åkte jag o hämta mitt paket från syrran. Kom hem samtidigt som resten av familjen. Alla va lika nyfikna på paketet så vi öppnade o blev överlyckliga över "dippinnehållet" ! De hade skickat huuuur mycket dippmixer som helst! Jag o Stella kastade oss in i bilen o åkte o köpte gräddfil o chips, sen var det chips o dipp fest. Familjen var ute i parken ett tag o jag lagade mat åt barnen. Sen kom Jake o hämtade mig så åkte vi hem till honom o hälsade på deras nya valp som de hade fått bara dagen innan! SÅÅ söt! Nästan lika söt som Solo var som bebis.. Så liten, lurvig o gossig. Sen kollade vi på en skräckfilm o sen fick jag skjuts hem.
Nu ska jag sova.
 
drack den här choklad och jordnöts milkshaken. mmmmhmmmmmmm
 
snodde den här bilden av Lisa som hon tog på mig på Fremantle beach ( http://lisagrasberg.blogg.se/ )
 
 
goooooosii

Lonely

Kategori: Perth

Idag har jag inte gjort så mycket! Pam har varit här. Jag fick ett paket från syrran på morgonen men var ute på promenad då så fick skjuts sen av Pam till the postoffice men då hade inte paketet kommit dit än.. Får hämta det imorgon! Sen började det storma som fasen! Pam va snäll o tog Stella till acrobatics så vi slapp gå ute i det. Huvaligen. Var verkligen som nån bara tömde ut en hink vatten.Imorgon ska jag till Garden City med en tysk tjej o nya tjejen som ska vara aupair i Saras familj. Hon är också svensk. Och från Karlstad tror jag, kul med en till värmlänning!! Imorgon åker Sara. Kommer vara så tomt! Hon va ju här när jag kom så hon fanns ju alltid här. Vi hade ju kontakt innan jag kom hit. Nu ska jag vara här i 6 månader utan henne. Känner mig typ ensam.
Sara förstår den här bilden

Young and wild

Kategori: Perth

Vilken crazy helg. Jag är helt slut.
I fredags jobbade jag lite. Sen åkte jag hem till Sara. Det var jag, Sara, Natalie, Emma och Johanna. Vi gjorde oss i ordning, åt nachos, lekte lekar och drack. Jättekul! Sen åkte vi in till stan och gick på en klubb i Leederville. Sen åkte vi in till Northbridge o gick på typ en sportsbar. Fullt med folk där. Vi hittade ett gäng skitroliga killar som vi dansade med. En kille hade hawaiiskjorta o skulle dansa bugg med oss hela tiden. haha random. Sen åkte jag med hem till Sara, jag åt det som va kvar av tacosen, sen sov jag som en prinsessa
Igår va jag så trött. O det var verkligen skitväder. Jag åkte hem iaf, sov några timmar. Sen gjorde jag mig iordning supersnabbt o åkte in till Freo för att möta Karin. Vi hängde runt lite. Visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen.. Tillslut mötte vi upp Emilia som hade varit på dejt. Vi drog till Newport, sen mötte vi några kompisar till dem. Vandrade runt mellan klubbarna. Slutade tillslut med att alla tog en taxibuss hem till killarnas hus. De bodde allihop i ett skitstort jättefint hus utanför Freo. Där va allt bara crazy. Jag o Karin fick iaf en hel säng för oss själva. Men vi väcktes vid typ 8 av att en kom in o satte på blinkande partylights o musiken på högsta volym. Herregud. Vi fick skjuts hem till Emilia o där bara dog vi. Vi åt frukost på Red Rooster (typ mcdonalds fast bara kycklinggrejer. Jättegott är det där). Sen låg vi i sängen hela dagen. Jag kom hem typ sju, fick middag o kollade lite på film med familjen. Nu har jag duschat o ligger i sängen. Kommer sova gott inatt :)
Väldigt rolig helg! Mycket skratt, alkohol (förlåt mamma), underbara vänner o roliga nya vänner. 
 
 
 

Danska och svenska

Kategori: Perth

Idag var jag på lunch med Christine, en dansk tjej som bor i området precis bredvid mig så riktigt nära. Vi möttes på ett café typ mitt emellan våra hus. Suuupertrevligt hade vi! Hon var schysst o rolig o vi hade väldigt mycket gemensamt. Efter lunchen bestämde vi oss för att åka till Garden City. Gick runt i butikerna, jag köpte en jättefin svart långklänning som jag velat ha länge. Vid fyra skildes vi åt o jag åkte till Ikea. Mötte Sara, Emma, Johanna och Natalie, Saras kompis som kommit hit för dem ska resa runt tillsammans. Vi åt köttbullar o jag köpte godis. mumsmums. Sen var vi hemma hos Sara ett tag. Planerade inför imorgon då det blir en sista hejdåpartajj. Nu är jag påväg hem(kan blogga från mobilen, det är grejt). Så himla trött. Vill bara slänga mig i sängen så fort jag kommer hem! Men en väldigt bra dag! Sånt här gillar vi



Favoritdagen blir en vanlig dag

Kategori: Perth

Idag hade jag o Sara våran sista tisdag ihop. Min favoritdag på veckan kommer från o med nu att vara en helt vanlig dag. En vanlig tisdag. Inte en saradag. Tråkigt
 
Nästa vecka åker hon ut o reser, sen kommer hon tillbaka till Perth i några dagar i december. Sen åker hon hem till Sverige.
 
 
Hur ska jag klara mig utan min bästis?
 
 
 

Kräftskiva!

Kategori: Perth

Igår var jag på kräftskiva! Det var Jonas, som var min kompis Moas värdpappa, som anordnade hemma hos honom. Massa folk kom dit. De hade ställt upp ute i garaget, jättefint! Och herreguud va gott! Fanns kräftor i määängder, paj, baguette, världens godaste aioli o efter det fick vi jordgubbar o grädde o massa svenskt godis. Mumsmumsmums! Hade otroligt roligt, superhärliga människor där. Sen drog jag o Karin in till stan o härjade. Fasen va kul vi hade. Slutade på hotell o en väldigt bra historia, som jag inte ska skiva här. hahah







Städdag

Kategori: Perth

Igår va jag ju i stan med Sara. Vi gjorde inte så mycket, åt, gick runt, satt o prata. Detta var vår näst sista tisdag. Jättesorgset.. :(
Idag är det städdag. Städar hela huset på onsdagar. Inte såå kul, men när jag kommer igång gillar jag faktiskt att städa. Det är som sagt bara att komma igång.. (ja jag ligger i sängen nu)
Ikväll ska jag o Emilia till Newport. Kommer en kille dit som va med i tvserien Geordie Shore. Kommer nog bli skoj.



You broke us

Kategori: Perth

Känns som jag kanske borde berätta här ändå, eftersom jag faktiskt berättar om mitt liv här. o det kommer kanske komma upp saker nu som får er att undra annars. Victor o jag är inte tillsammans längre. Det tog slut för lite mer än en månad sedan nu. Han krossade mitt hjärta. Men jag läker. 
Tackar Australien, min värdfamilj, mamma, alla underbara kompisar här o Cecilia för att ni får mig att läka så mycket fortare.
 
 
 
 
 

Det bästa

Kategori: Perth

Den här helgen har innehållit väldigt bra saker!
I fredags var jag såklart i Freo med Karin och Emilia. Vi mötte upp James o hans kompis. Drack drinkar, dansade, pratade, hade sjukt kul.
På lördagen kom Kala och Karin till mig. Vi gjorde oss iordning o sen åkte vi till Scarborough för fest. Det va Atwellgänget o några till svenskar. Hade skitkul på förfesten. Det var hemma hos Karro o Gray (som jag va på födelsedagsfest hos för några veckor sen) o dom har en papegoja som vi alla fick hålla i och SÅKLART bajsade han på just mig. Sen drog vi in till stan o gick på olika klubbar o slutade på Paramount en stor o riktigt kul klubb helt fullproppad med folk. Klockan blev mycket o jag va skittrött.. Idag åt vi ett berg av mcdonaldsmat o sen har jag bara legat död i sängen. Så himla trött. Sovit o kollat på Gossip Girl. Kom nyligen hem från en mexikansk restaurang i Freo med familjen. Jättegott.
 
O nu är det september. Som jag längtat! Det kommer hända så mycket kul saker den här månaden. och en otroligt otroligt tråkig. Men nu är det officielt vår i Perth!
 
 
 
 
 
 
Kala o fjäderfät