hansemark.blogg.se

Maaaaat

Kategori: Taiwan

Idag åt vi brunch på Coffee alley. Dör va gott det var. Rullade ut därifrån med värsta sockerkicken! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shopping

Kategori: Taiwan

Den här veckan har vi inte gjort något speciellt heller. Vi var på Carrefour i onsdags. Det är en stor affär, tänk er Ica maxi. Ganska kul att gå runt i kolla på allt! Igår var jag med Alex inne i stan i shoppade. Men jag köpte faktiskt ingenting. Var riktigt sugen på en del grejer men spara spara pengar... Alex shoppa loss iallafall!
Idag är det freeedag! Victors kompis Anton som pluggar i Singapore nu är på besök i helgen. Så ikväll ska vi ut i äta middag o imorgon blir det halloweenparty! Så det ska bli en kul helg! :)
 
Carrefour
 
 
Det har börjat stå en sån här liten flakbil utanför oss varje kväll där de säljer färsk apelsinjuice. Hon sitter o pressar där på första bilden ser ni. Sååååå God! Vi trodde först att det var lime, men det är gröna apelsiner. Dom smakar som vanliga apelsiner :) Love it.
 

Ska få besök!

Kategori:

Jippi jag är så glad! I början på december kommer mamma och brorsan hit o hälsar på! Ska bli så himla kul!! Har redan börjat planera inför att visa dom allt Taipei har att erbjuda :)


Beige beauty

Kategori: Taiwan

Började dagen med lite panik eftersom vårat varmvatten bestämt sig för att försvinna! Blev raggardusch och hårbulle på huvet som lösning.. Sen skola och plugg efter det. Sen hem för att äta. Hade inte alls lust att gå hem egentligen utan ville bara promenera runt. Var så himla härligt väder idag. Solen sken, luften var skön och var runt 27 grader. Gick lite omvägar hem för solen stod så lågt o fint. Men var tvungen att gå hem o göra mat, städa och plugga.. Lagade en fin nötköttsbiff, sparris och svamp. Blivit en ganska standard maträtt här hemma. När Victor sluta skolan runt sex drog vi till elektronikmarknaden. Vilken jäkla hjälte han var min prins som tålmodigt gick runt med världens veligaste människa (dvs mig) som aldrig kan bestämma mig vad jag vill ha. Vi kollade på mobil efter mobil och gick mellan alla olika affärer men inget passade.. Antingen var den ful, för stor, för liten, för dyr, obekväm eller vad som helst. Mina kriterier var: lagom stor, snygg i vit eller guld, runt $10000, runda kanter och bra kamera. Victor var så duktig som min tolk och babblade på kinesiska. Jag blev aldrig nöjd iallafall. Så vi åker hemåt. Vid oss ligger en elektonikaffär så vi ba ja men vi kan ju gå in o kolla om de har mobiler. Vi får hjälp av en gullig tjej som bara trollar fram en telefon åt mig! Det blev en Samsung Galaxy J5. Ännu en modell Samsung Galaxy. Men den var billig, ganska bra kamera för priset och SNYGG! Den är i min favoritfärg beeeeeige! Blev så nöjd äntligen!! Mobilen, ett minneskort och plastskyddsskal för $6888 (1800 SEK!!!). Förväntar mig inte världens bästa kvalité, men behöver inte det heller ändå. :) Sen köpte vi mat och jag bjöd Vickan för att han var such a good sport. Nu ska jag leka med min nya mobiiiiiiiil!
 
 
 
 
 

RIP telefonen

Kategori: Taiwan



Såhär har ju min mobiltelefon sett ut ett tag nu.. Och idag drog den sitt sista andetag. :( imorgon ska vi o leta upp en begagnad. Vi såg flera stycken när vi var på teknikmarknaden. Jag till och med pillade på en skitsnygg samsung som inte kosta mycket alls. Hoppas den finns kvar! Såklart är det en tråkig utgift men åh va nice med ny telefon!

Helg!

Kategori: Taiwan

Äntligen helg! Så skönt! Innan när jag jobbade i butik hade man ju liksom ingen koll på dagarna och helgen vart inge speciell eftersom det var vanliga jobbdagar. Nu ääälskar jag känslan av att veta att det är fredag och att jag har helgen framför mig. Helg äger.
Igår var jag ute med ett gäng svenskar. Några från förra helgen och några nya. Så himla kul att träffa människor såhär! Även fast man aldrig träffats tidigare och kanske egentligen inte är så lika så blir man kompisar så lätt när man lever såhär. Det var en rolig kväll iallafall som innehöll dans och att dricka alkohol. Två saker jag har högst upp på CVt som mina största talanger.
Idag gick Victor upp tidigt för att plugga o jag låg hemma och sov. Sen åt vi lunch på favoritfiket. Efter ännu mer plugg för honom och ännu mer sömn för mig gick vi på middag. Åt på ett mexikanskt ställe. Gott! Sen strosa vi runt lite på nattmarknaden och jag blev så lycklig när jag hittade min Victoria secret parfym på en liten affär! Har letat som en tok efter den här. Det var skönt att komma ut också och göra något. Vi köpte med oss milktea och cyklade hem. Sen såg jag på film och Victor plugga ännu mer. Stackarn har så mycket plugg nu. Imorgon ska han plugga och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på! Märks imorgon :) nu ska vi sova. Natti


Och jaaaa, mitt hår är tillbaka till normalt! Halleluja!


Silikoner och smärta

Kategori: Taiwan

Folk röker inne på alla klubbar här. Så efteråt stinker man rök.. Förra gången satt lukten kvar i håret även fast jag schamponera två gånger (som jag alltid gör) så nu efter i lördags stod jag i duschen o gnugga o skrubba håret fem gånger med schampo. När det torkat märker jag att det är alldeles hårt, klibbigt och ser ut som jag inte duschat på en månad uppe på huvudet. Fattar ingenting! Dagen efter tvättar jag håret igen. Sen för att försöka få bort detta äckliga schamponerar jag ännu mer o låter till och med schampot sitta i håret ett tag. Men då såg det ännu värre ut!! Får ju panik som ska gå till skolan med det här håret som ser helt vidrigt ut. Googlar runt lite och kommer fram till att det är silikon. De flesta schampon innehåller silikon som inte är helt lösligt i vatten så när jag gnuggade in maaaaassa i håret la det sig i flera lager och fastnade. Sen la jag ju på ännu mer varje gång jag duschade. Så nu har jag köpt naturliga produkter utan sånt! Hoppas det försvinner nu. Mitt hår känns så äckligt :( Så kom ihåg det peeps, gnugga inte in massor av era schampon.
Har även ont längst ner på ryggen. Typ svanskotan fast högre upp så vet inte om det är bäckenbenet? Jag har ont och liksom "fastnar" i leden. När jag suttit ett tag o reser mig så smäller det verkligen till när det släpper. Läskigt. Skulle vilja gå till en sjukgymnast typ men det får vänta tills Sverige.. Känns inte riktigt bra att som kvinna ha problem med bäckenbenet redan asså! Ajaj
 
Kolla mitt hår :( duschade faktiskt imorse, men ser ut som flera dagar sen. O är alldeles klibbigt. Blä
 
Nya schampo och balsam. Luktar gott o hoppas att de gör gott för mitt hår. Hatar mitt hår just nu, det är så ful längd. Vill bara att det ska bli långt igen!
 

Under förra veckan

Kategori: Taiwan

Vi drunkar i plugg. Hjäääälp. Jag har kinesiskan och har även börjat med engelska 7 på distans. Man vill ju även göra roliga saker när man är här. Jag hinner inte med allt! Victor har jättemycket läxor. Jag fattar typ inte ens i vad. Men det är kinesiska iaf o sen tror jag det är något med data och så har han skrivit en presentation i engelska som skulle framföras muntligt. Så vi har att göra.. vi såg The Martian på bio med Alex i onsdags. Victor läste boken på flyger ner hit o har tjatat om den sen dess. O den var bra! Sen var jag ute i lördags med svenska kompisar. Hade himla roligt!! O nu är det ny vecka o nya läxor.. vi har faktiskt inte gjort nåt annat än plugga, träna och äta än så länge denna veckan. Men senare idag ska vi o kolla på halloween kostymer. Finns tydligen massa möjligheter till att hyra här. Ska bli kul!
Vädret är sämre också. Det är mulet och kyligare. Det blir så skevt när man börjar frysa när temperaturen går under 25 grader. Folk här pälsar ju på sig med jacka och kängor redan. Det kanske kommer en ny tyfon till helgen. I förrgår var det tre jordskalv. Sååå ja, kul..


Hualien 花蓮

Kategori: Taiwan

Efter att flera stycken tjatat tar jag mig nu i kragen o skriver! Förra veckan var jag lite hängig, båda två drunknade i läxor och vi gjorde ingenting kul utan bara pluggade. (Jo vi var på bio en kväll o såg The Martian.) Så inte varit sugen på att blogga alls...

Så nu kommer inlägget om Hualien!
Det var ledighet fredag-söndag. Hualien ligger på östkusten lite längre ner i landet. Väldigt populärt ställe att åka till för en weekend. Så alla tågbiljetter var slut. Men några släpps bara på stationen o inte online. Så vi tog vårt pick o pack tidigt på fredagen o åkte till tågstationen i hopp om att hitta några sista biljetter. När vi står i biljettluckan o kvinnan säger att det finns inga biljetter kvar alls kommer en tjej fram o säger att hon har två biljetter vi kan få köpa. Tåget går om 15 minuter så bara att rusa till perrongen och hoppa på! Vilken tur vi har! Tåget var fräscht och jätterymligt. Tog 3 timmar och vi betalade 500 dollar var (ca 130sek). Väl framme runt 11:00 så haffade vi en chaufför med en gång. Vi hyrde honom i 6 timmar för 3000 dollar (ca 800sek). Han körde oss först till vårat hotell, vi bodde på Mambo holiday o där lämnade vi våra väskor o sen åkte vi iväg till Toroko Gorge! Den här mannen som körde oss var född och uppvuxen i Hualien och hade arbetat som chaufför och lite guide runt naturreservatet länge! Han var trevlig och rolig men också lite konstig men bara på en kul sätt. Han var sjukt bra iaf och körde oss till alla platser och berättade om allt för oss och tog med oss på allt värt att se. Vi stannade och åt på ett ställe och han släppte av oss o lät oss gå en tur o väntade på oss. Vi såg Swallow Grotto, the eternal spring shrine, Hsiang-Te tempel, Qingshui cliff oooosåvidare. Toroko Gorge naturreservat består utav Toroko Gorge som är en "canyon" (kommer inte på ett bra svenskt ord) utav marmor och gnejs. Det är djungel, vattenfall, grottor, floder, höga berg och djupa dalar. Vi kollade på tempel och gick på broar i marmor. Gick på stigar i djungeln, sprang genom vattenfall och gick över hängbroar. Såg stora svarta fjärilar och gick genom tunnlar. Sjukt coolt och vi älskade det!! Det är stort och tog verkligen 6 timmar att uppleva allt. Efter turen var vi helt slut. Vi gick ut o åt hamburgare på en liten cool restaurang o det var såå gott. Sen promenerade vi en tur i stan men båda var så trötta att vi gick hem till hotellet o la oss! :)
Dag 2 gick vi upp ganska tidigt och kollade in hotellfrukosten. Kan säga att kinesisk hotellfrukost skulle göra oss alla besvikna.. :( det var bara mat. Asså middagsmat. Det enda frukostaktigt som fanns var lite äggröra och bröd med jordnötssmör och sylt. Efter att ha varit väldigt veliga och inte kunnat besluta oss över vad vi skulle göra den här dagen blev det iaf att hyra scooter. Båda var lite nervösa över att köra scooter här. Den bilden som de flesta har av Asien är ju galningar på scootrar överallt! Och ja, så är det. ALLA åker scooter, men dom är väldigt bra i trafiken. Vi fick varsin elscooter o brumma iväg. Vi sa till varandra att vi bara kör försiktigt o fokuserar på oss eftersom alla andra kan detta får de väja o finna sig runt oss. Och det gick mycket bra!! Som sagt, alla är duktiga o trevliga i trafiken så vi hade inga problem alls! Vi bestämde oss för att åka till Liyu lake i närheten av berget. Vägen var fin med egna filer för scootrarna! Vi åkte längst berget och det var sååå häftigt. Väl framme vid sjön hyr vi en trampbåt o åker lite. Så tråkigt att det var dåligt väder men ändå kul. Efter det åkte vi o åt. Sen åkte vi mot berget. Vi bara tog alla vägar rakt tills vi var framme vid berget. Vi åkte genom områden där de odlade och levde lite fattigare. Och det var så typiskt kinesiskt. Det var män i rishattar som gick runt bland sina bananträd och lösa hundar som sprang runt. Sånt älskar jag. Även fast jag alltid gillar städer så är det på landet mitt hjärta hör hemma. Jag älskar att se hur folk på landet har det i olika länder. Jag älskar att se hur dom lever. Vi hade ju elmopeder som var helt tysta så vi bara susade igenom o kunde ta del av allt. Underbart. Sen åkte vi ner till havet. Stranden bestod av sten, alla helt rundade och lena. Vi gick där och plockade marmor. Hur sjukt är det att gå på en strand o bara plocka upp en marmorsten? Det är sjukt, I Love it. Sen var det dags att lämna tillbaka mopparna. Båda var nästan ännu mer sletna än dagen innan. Vi bestämde oss för att gå o få massage. Jätteskönt! Sen köpte vi på oss godis o chips o kollade film på hotellet.
Tidigt på söndagen var det samma visa som fredag. Iväg till tågstationen o få tag i biljetter! Den här gången fanns det till ett snabbtåg. För det betala vi 440 dollar var (115sek) o tog 2 timmar. Vi var tillbaka i Taipei på förmiddagen o det var skönt för vi hade en del plugg att ta igen! 
Hualien och Toroko Gorge var iallafall heeelt amazing och vi hade en så himla bra helg.❤


Hualien, scooters

Kategori: Taiwan

Dag 2 i Hualien hyrde vi varsin el-scooter för att åka runt på. 6 timmar för 120:- svenska. ;) vi började med att åka till Liyu lake o där tog vi en trampbåt på sjön, sen bara brumma vi runt! Så himla kul! Tråkigt nog var det dåligt väder, kallt och regnade lite. På kvällen gick vi på spa o fick massage. Sen var det godis och film på hotellrummet.

































Hualien, Toroko Gorge

Kategori: Taiwan

Tidigt imorse åkte vi till Hualien. Gör ett mer samlat inlägg om Hualien efteråt! Idag var vi iallafall i Toroko Gorge. En nationalpark med höööga berg, djupa floder, vattenfall, tempel, grottor och djungel. Var så otroligt mäktigt!




























































































Taipei LOVE

Kategori: Taiwan

Jag och Victor åt putine med Alex. Han hade hittat en restaurang där dom servera det och det verkar ju vara typ Kanadas nationalrätt haha så vi var ju tvugna att prova på. Det var inte nyttigt kan jag säga!! Pommes, ost, gravy(sky/tunn brunsås) kött och mer ost haha gott. Restaurangen låg nära centrum så vi promenerade in till Taipei 101 efteråt. Alex är verkligen en härlig kille, jättekul att hänga med! :) vi köpte munkar på Krispy doughnuts. hehe nyttig kväll... Men kändes ju lite ok iom promenaden ;)









En munk med vaniljkräm i och choklad på och en cookies and cream. Dögoda

Vattenland

Kategori: Taiwan

I söndags åt vi en god brunch o sen var vi på vattenland hela dagen! Jättefint väder med 32 grader, strålande sol och lite svalkande vindar. Nästan inga människor där heller o det är ju alltid skönt. Det var vi och ett gäng svenskar som vi träffat på kräftskivan som vi mötte där. Jättebra dag!




Kräftskiva och Chiang kai-shek

Kategori: Taiwan

Heeeej, förlåt att jag inte bloggat tidigare.. Jag tar ju aldrig kort med min telefon utan vi tar typ bara med Victors så kändes inte kul att blogga när jag inte kunnat lägga upp några bilder! Men nu har jag hans mobil så nuuu såå! :)

I fredags var vi på kräftskiva. Det var "Swedish chamber of commerence" som anordnade. Det var runt 40 personer och många svenska studenter. Det var tävling i att göra hattar och Vi fick pajer, kräftor, glass, snaps och öl. Alla blev (som vanligt o som ni nog kan förstå) kalasfulla. Men det var verkligen jätteroligt! Sen drog vi ungdomar vidare ut på stan. Dock togs inga kort denna kvällen. Kanske var för det bästa ;)
På lördagen mådde vi inte så bra... Men på kvällen tog vi oss ut på jakt efter mat. Vi gick längst med vår gata längre bort än vi gjort innan och hittade massa bra matställen! Både restauranger, cafén och affärer. Efter att vi ätit o fått lite liv i oss gick vi vidare på en promenad. Bara några steg vidare på gatan så var vi vid Chiang Kai-Sheikh memorial hall. Sååå coolt!! Gigantiska kinesiska tempel och ett gigantiskt torg. Så vackert. Blev en ny favoritplats.












En månad sedan

Kategori: Taiwan

Idag är det en månad sedan vi lämnade Sverige!




Känns verkligen som en evighet sedan vi satt på flygplanet, nervösa och förväntansfulla! :)