hansemark.blogg.se

Tankar om skönhet

Kategori: Taiwan

Idag har jag bara varit i skolan. Köpte med mig sushi på vägen hem till lunch. Mums! Nu sitter jag och Victor på starbucks precis vid oss och fikar och pluggar. Eller ja.. jag pluggar inte så värst mycket! Sitter mest o kollar på folk hehe! Alla här är så små. Jag känner mig som ett berg. Dom är så smala och korta. När jag säger smala menar jag verkligen smaaaala. Dom är väldigt måna om vikten här och pratar man med folk om mat osv så säger dom ofta "ja det är gott men man får inte äta för mycket! Not healty, you get fat!". En annan sak som är viktigt här är att vara blek. Man ska vara så blek det bara går. Alla hudvårdsprodukter och smink här är blekande. Jag hade svårt att hitta vanliga produkter. Och det är paraply som gäller soliga dagar. Det är många som sagt till mig att dom är så avundsjuka på min fina hy. Jättekonstigt tycker ju jag, jag vill ju egentligen vara solbränd.. Dom säger att dom vill ha min hy och ofta "jag är så mörk och ful, jag hatar min hy". Medans jag försöker säga till dom att jag tycker tvärt om. Folk är väldigt ärliga här med. Med både komplimanger och inte komplimanger. Folk har kommit springande efter mig på gatan bara för att säga att jag är vacker och det är ofta också det första folk säger efter att man hälsat. Dom påpekar gärna att jag är lång och dom smyger inte med att Victor är "gigantisk" haha.
Går man in i en butik med skönhetsartiklar finner man mängder o mängder av ansiktmasker. Massor av olika sorters lösögonfransar och färgade linser. Mycket eyeliner och återigen blekande krämer. Det finns många spännande saker här. Bland annat "tejp" och ett verktyg som man använder för att lyfta ögonlocket och göra ögat större. Vi har också sett "bindor" för armhålorna som man fäster i bhbanden för att inte svetta ner tröjan. Det finns oändligt mycket naturläkemedel för allt. Något som däremot faktiskt inte är värst populärt här är styling av håret! Där har jag inte hittat mycket.. Jag som tycker att smink osv är väldigt kul kan gå runt i dessa butiker flera timmar. Det är så mycket spännande saker. Än så länge har jag inte vågat mig på att prova mer än en primer och en ansiktmask. Men det kommer nog bli en del ;)

Detta är bara ett helt ärligt inlägg och jag dömmer inte taiwaneserna alls. Det är sånt här som jag tycker är det roligaste, intressantaste och mest spännande med nya länder. Skönhetskultur.

mrtshoppinghamburgarepluggainternetdyrlunch

Kategori: Taiwan

Vi var så himla rastlösa idag så jag, Victor och Alex drog till centrum för mat och shopping. Så fort vi kom fram till första affären ångrade vi oss typ för uuuuuussschh va mycket folk det var på stan idag!! Alla hade väl fått ledigt efter stormen. Jag hatar att shoppa när det är folk överallt. Vi åt en ovärd lunch, det var dyrt o småå portioner :( sen ringde dom till Victor om att det skulle komma en snubbe o koppla in internet hos oss så han o alex åkte hem. Lagom till det så kom Linn så vi var kvar ett tag o kollade i affärerna. Men det va som sagt så mycket folk att det inte ens va kul.. vi köpte iallafall hårsnoddar ;) Sen åkte vi hem o när jag öppnar dörren hade Victor storstädat, diskat och slängt alla sopor! Han hade också köpt en bakelse och en latte åt mig?! Vet fortfarande inte va jag gjort för att förtjäna det?? <3 sen blev det lite plugg och sen mötte vi Linn igen o åt middag. Vi cyklade till en restaurang vid min skola som heter Evans burger. Det var gott och bra pris! Så denna gången blev vi väldigt nöjda :) nu ska vi nog se på film. Eftersom vi fått internet kan vi se på vad vi vill istället för att bara kolla på kinesisk tv.. underbart :)

Det låg träd såhär på flera ställen i stan. Träden sitter inte så djupt där på trottoarerna :p

Dujuan

Kategori: Taiwan

Heeeej vi lever ;) Sjukaste jag varit med om igår asså! Gudrun och alla stormar hemma i Sverige kan slänga sig i väggen jämfört med denna. Jag, Victor och Linn gömde oss inne i vår lägenhet hela kvällen. Fönsterrutan bara knakade och svajade. Inne i Linns lägenhet läckte vattnet in!! Vi stod nere i lobbyn ett tag o kollade ut där. Kändes mycket tryggare nere vid marken. En äldre man hade varit ute och trillat så dom hade tagit in honom i lobbyn i väntan på abulans. Idioter var fortfarande ute och dom kunde inte ens gå frammåt utan folk blåste liksom med. Träd och grenar gick av o låg över vägarna. Det var floder av vatten på marken. Det var läskigt! Vi fick iallafall behålla strömmen så på kvällen gjorde vi "svensk tacos" för att göra kvällen bättre :) vi hade köpt på oss kött, grönsaker och nachochips. Det gjorde verkligen allt bra, var sååå gott!! Sen somnade vi faktiskt som stockar båda två trots allt oljud utanför. Idag gick vi ut för att kolla skadorna. De har redan sopat upp det mesta löv och grenarna men är ju ändå stökigt.. En byggnad bredvid oss hade lämnat ett fönster öppet så där är bara ett öppet hål nu.. Mopeder och cyklar ligger välta. En stor neonskylt hade lossnat från väggen på en byggnad. Träd var borta. Ja just nu är det inte så fint!
Skolorna är stängda idag med. Vi är så rastlösa så ska dra in till centrum o kanske shoppa lite!






Typhoon Dujuan på ingång

Kategori:

Vi är lediga från skolan idag och just nu har vi stängt in oss i lägenheten och väntar in tyfonen. Det ska komma en kategori 4 tyfon idag som dom döpt till Dujuan. Det blåser sjukt mycket och regnar. Vi har tejpat fönstrena för det ska tydligen hjälpa dom hålla mot vinden. Det tjuter, knakar och man ser hur hela rutan svajar. Jätte läskigt. Vi är just nu precis i kanten på den så snart slår den till med all kraft. Kommer bli så himla läskigt och är redan nervös :( vi har köpt på oss mat och vatten för man ska inte gå ut. Håller tummarna om att det inte blir så farligt! Vi ser på tv så länge vi har kvar strömmen och förhoppningsvis får vi behålla den!



Det var en bra helg

Kategori: Taiwan

I fredags kväll var det grillparty uppe på taket på våran byggnad! Det var Mid autumn festival i helgen och då grillar man och kollar på månen. Jag, Victor och Linn gick dit och träffade Ethan, vår houseagent som också bor i byggnaden o som vi blev kompis med. Uppe på taket hade de ställt ut massa grillar och så fick man en stor kartong full med mat! Jättetrevligt och gott! Ethan hade med sig några vänner också och dom grillade åt oss och proppa i oss mat haha. Efteråt gick vi med dom till Ethans lägenhet o hängde där ett tag och det var så kul, dom är så roliga och gulliga och dom har så mycket energi! :)
I lördags blev det sovmorgon. Sen lite shopping och sen gick vi ut på kvällen. Linn och Alex kom hit. Alex är från Kanada men från Quebec så han pratar franska. Väldigt förvirrande haha. Vi lekte lite lekar här, charader o så. Sen gick vi till en klubb precis vid oss där man betalar ett inträde, inte så dyrt $200 för tjejer(55sek) o så är det öppen bar! Klubben var liten och det var väldigt kallt o folk rökte inne där. Så va inte så fräscht.. Vi drack några drinkar där iaf o sen åkte vi in till centrum o gick på en klubb som heter Myst. Den var jättestor o fullt med folk där! Mycket internationella. Jättekul!! Dit vill jag gå igen :)
Söndag var vi bara lata!



Det är en del av firandet på Mid autumn festival att äta en speciell frukt o sen sätta skalet på huvudet, som Victor har här haha

Linn, jag och Alex :D

Hemlängtan

Kategori:

Idag kom hemlängtan. Jag har så mycket i skolan och det är så himla svårt. Jag känner mig helt värdelös. Det är inte kul alls! Jag saknar Solo så himla mycket! Saknar min familj och mina kompisar. Jag känner mig ensam här. Jag saknar tystnaden hemma i skogen och att bara kunna ta det lugnt. Jag saknar att gå ut på en promenad och bara njuta av det. Här är det alltid ljud, människor, bilar o mopeder överallt och saker som ska göras. Just nu känns det jobbigt. Livet här är inte riktigt som jag tänkte mig faktiskt.

(Ursäkta för ett sånt här inlägg men det här är inte bara en blogg där det ska va typ fakta om Taiwan utan den handlar om mig.)

shopping

Kategori:

Shoppade lite idag! Jag har inte shoppat något sen vi kom hit. Men OM jag varit sugen!! Finns så mycket fina kläder här! Hade lite fördomar om att det skulle vara fula kläder här haha vet inte varför.. trodde allt skulle vara lite överdrivet gulligt och "manga". Visst finns det också men det mesta är väldigt fint! :)
Idag köpte jag en sportbh och shorts. Tänkte börja träna lite?! Sen hittade jag en jättefin långklänning som jag spanat på innan som va på rea nu, en blus och en kimono i sammet så den glänser så fint. Köpte ett halsband också. Mycket nöjd med mina köp :D billigt också!


Så himla dåliga bilder ju, men det är virkat på klänningen och längst ner på den längre chiffongen så är det också virkat.


Syns så dåligt :( fransar längst ner på kimonon iallafall, hade svarta byxor så dom syns inte..

Är bara ännu mer sugen på att shoppa mer nu! Hittar så mycket fint och kläderna jag tog med mig känns inte alls roliga längre! Inte bra ;)

Taiwanesiskt gotteri

Kategori:

Idag drunknar jag i läxor så kände att jag bara behövde lite godis! Som ni vet älskar jag ju allt onyttigt och att prova utländska saker är så kul! Här är en snabb liten recension av taiwanesiskt gottgott från Godiskritikern herself haha..

Dom här chipsen är ju inte taiwanesiska, men dom finns här. Lite nyttigare och smakar gott! Dock har jag hittat ett par favoriter som är SÅÅ himla sjukt goda. Det är Lays fast tjocka chips med bakad potatis och ost smak. Mumsmums

Dom här gummigodisarna är gjorda i Taiwan och riktigt goda! Sega gummisar med mycket fruktsmak :)

Det här är en choklad, också gjord i Taiwan. Inte så himla god, väldigt sockrig o den ser faktiskt inte ens så god ut om jag bara får bedöma förpackningen heller..

Den här Fantan är så god!! Smak av äpple och litchi.

Den här har jag också fastnat för! Det är ju himla populärt med te här och finns miljoner olika varianter. Den här är så god men smakar typ inte te alls utan mer som saft!

Ny vecka

Kategori:

Så var vi inne på en ny vecka. Igår var jag i skolan mellan 12-17:30. Sen handlade jag mat. Victor slutade inte sin lektion förrän 21 så jag åt och sen slocknade jag faktiskt i sängen direkt. Vaknade lagom till att det va dags att laga mat åt Victor så den va klar när han kom hem. Blev fina nötfilébitar, sallad och stekt svamp. Älskar att vi får sååå fina köttbitar för 15 svenska kronor! Bara älskar att allt är billigt!!
Snart ska jag gå iväg till skolan. Har FRUKTANSVÄRT ont i huvudet och hade det igårkväll också. Vet exakt vad du tänker nu mamma: "du dricker väl inte tillräckligt med vatten!"! Och Victor tjatar på mig om samma sak. Vi har ett litet tempel som grannar här också och dom är igång o slår på trummor, blåser i konstiga flöjter och smäller smällare. Gör inte heller huvudvärken bättre direkt! ;) Så nu ska jag äta min gröt och dricka vatten o hoppas att det går över lite så jag kan tänka ordentligt på lektionen! :)

Varit dålig på att ta kort nu, är liksom inge kul ens med min dåliga kamera.. så ni får en selfie från precis innan vi lämnade Sverige så länge!

Flyga drake

Kategori: Taiwan

Här i Taipei har dom en så himla bra sak som heter "You bike". Det är ställ med cyklar som står runt om i staden som man bara hyr med sitt buss/tunnelbanekort och cyklar på o sen bara ställer du tillbaka cykeln i ett ställ där du är. Så himla bra! Så idag åt vi brunch o sen tog jag en cykel medans Victor åkte på sin longboard o övade. Vi åkte ner till floden o gled runt på nyasfalterade banorna längst med där. Jättebra vägar! Det var varmt idag men inte äckligt varmt så det var också bra :) vi åkte över en mil och stannade i en park där de flög med massa drakar. Vi köpte en och flög lite med. Så kul! Sen åkte vi hem och båda var så himla trötta.. Vi tvättade, plugga och käkade sen har vi bara legat i sängen helt döda. Haha jättemysig och bra dag men sletna blev vi! :)










Strand

Kategori:

Tänkte bara berätta att jag ligger här, på stranden 

Min skola

Kategori:

Jag tänkte att det kanske är lite intressant för er att veta mer om min skola och vad jag gör!
Jag går på NTNU, National Taiwan Normal University (i Taipei även kallat "Shida"). Dom har en språkskola som heter MTC, Mandarin Training Center. Så jag går alltså på MTC NTNU för att vara exakt..
MTC har funnits sedan 1956 och är största språkskolan i Taiwan. Det går över 3000 elever här varje år från alla möjliga länder.
Jag har själv betalat för min utbildning. Man ska skicka in sina betyg för att bli intagen och sen betalar du 27,000 NTD (utbildning, böcker, försäkring). Tror det var runt 7000 svenska kronor. Och tyvärr får man inte bidrag från csn.
I min klass är vi 8 elever och vi läser beginner. Sen finns det step 1, step 2, step 3 osv uppåt. Efter detta blir jag alltså step 1. I min klass går det folk från USA, Japan, Kanada, Honduras och Nicaragua och i olika åldrar. Salig blandning! Majoriteten av eleverna här är asiater. Många japaner och Koreaner. Jag har träffat folk från Spanien, Österrike, Jamaica och många fler, men INTE EN ENDA skandinav..
Vi har lektion 2 timmar om dagen, jag går mellan 12:20-14:10. Utöver det ska jag studera 19 timmar i månaden som jag bestämmer själv hur. Det är föreläsningar som man kan gå på eller sitta i datasal och lyssna på kinesiska och öva eller sitta i biblioteket och läsa. Vi får ett stämpelkort där de stämplar in oss på allt vi går på. Sen ska den lämnas in i slutet av månaden.
På mina lektioner går vi igenom ett kapitel i veckan. Varje kapitel är delat i två delar. Först gör vi del 1 där nästan allt är nytt och i del 2 använder vi det vi lärt oss i del 1 o bygger vidare. Sen har vi ett prov på allt och går vidare till nästa kapitel. På varje kapitel lär vi oss ca 35 ord och deras tecken och att göra meningar av dem. Vi har läxa varje dag..
Min lärare är väldigt bra! Lektionerna går ju på engelska men mest pratar hon kinesiska för att vi ska lära oss. Vi fick liksom lära oss alla "lektionsfraser" det första. Det är mycket "säg efter mig".
Det är svårt! Alla säger att det blir lättare efter ett tag. Att man liksom kommer över en "tröskel" efter några veckor när man lärt sig grunderna :) men det är kul!

Exempel på föreläsningar


En av mina böcker 

Här är exempel på hur en del i ett kapitel ser ut

Kanske nån som blev sugen på att komma hit o göra det samma nu? ;)

32 jordskalv

Kategori:

Igår natt väcktes vi som sagt av ett jordskalv. Det var det kraftigaste av 32 stycken(!!) som kom mellan 3:00 och 22:00. Vi kände två stycken, resten var bara små som knappt känns men ändå syns på mätare. Mina lärare idag ba "haha kännde ni jordskalven haha lika bra att ni vänjer er!" Ja så det får vi väl göra då! ;)
Annars så.. jag pluggar ihjäl mig känns det som. Går i skolan mellan 10:20-14:10 och sen brukar jag va kvar o göra läxor ett tag med. Har så sjukt mycket läxor. Och det är så svåååårt. Sen äter vi mat. Igår laga vi mat hemma. Det är väldigt billigt med kött här så vi köpte jättefina nötfileer och gjorde stekta grönsaker till. Mums! Behövde något annat än asiatiskt.. ;)
Idag va vi o köpte en longboard åt Victor. Han har tjatat om en länge så nu är han nöjd! Nu har vi ätit lite, jag åt sushi. Nu ska jag plugga och ikväll ska vi kanske äta middag med några svenska kompisar.
Ska försöka bli bättre på att ta kort o lägga ut mer!!

Detta är bland det bästa jag ätit


Ett litet jordskalv

Kategori:

Inatt väcktes vi av att hela sängen gungade. Allt bara skakade o porslinet klingade och det knakade. Det var helt overkligt. Det var en liten jordbävning och tydligen kommer dom ganska ofta. Det var bara att sitta kvar i sängen tills den var över o sen somna om. Inget att bry sig om alltså? Hur ska man vänja sig vid det?? Himla läskigt

Idag är det jättedåligt väder och skolan som gäller hela dagen. Victor har också börjat nu :)

Helg

Kategori:

Idag åt vi lunch på "Sushi Express". Det är en kedja här och en av restaurangerna ligger precis vid oss. Det är olika sushibitar på små tallrikar som åker runt på ett rullband så man får plocka till sig de man vill ha. Sen betalar man för antal tallrikar man tagit och alla kostar $30 (8 SEK!!) så det är bara att frossa! O det är sååå gott! Helt otroligt att man får den kvalitén på sushi för det priset och det är en kul grej. Det skulle aldrig någonsin gå att få i Sverige :p
Resten av dagen nu ska jag bara plugga stenhårt. Victor ska ha en liten lektion med mig. Sen får vi se vad vi gör senare ikväll!




Linbana

Kategori:

Idag åkte vi utkanten av stan till Taipei Zoo. Vi gick aldrig på zoot men vi åkte linbanan som är där. Den går jättehögt! Den är i tre etapper, jag var rädd så hoppa av vid första... Victor åkte vidare till andra. Ska ta mod till mig o åka hela vägen en dag! Det är hela 4 kilometer!
Det var ju faktiskt häftigt






Jag var glad när vi var tillbaka på marken! JA jag är en liten fegis.. ;)

Ikväll myser jag med pizza, godis och chips. Victor ska ut o käka med några grabbar i hans skola! :)

Lägenheten

Kategori:

Här kommer några bilder på vår lägenhet! Här ska vi bo de kommande 10 månaderna och vi trivs redan så bra :D vi var på Ikea igår och köpte de nödvändigaste och billigaste. Och åt köttbullar!! Kan garantera er om att Ikea onekligen är väldigt populärt här med. Lite plockgodis hade dom också! :)
(Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna..)

Precis när man kommer in 









Utsikten! Åt andra hållet(glömde ta kort ditåt) ser man bergen!

Det är ett höghus med 24h security, gym och spa. För detta betalar vi 20,000 taiwanesiska dollar (nästan 5400sek) i månaden. Vi kunde absolut inte hittat ett bättre ställe eller bättre läge!! :)

Lägenhet!

Kategori: Taiwan

Skriver just nu från vår nya lägenhet!! Vi har fått en jäääättefin lägenhet som ligger superbra! Den är på våning 8, har ett pentry och tvättmaskin, badkar(!), fräscht badrum, häftig utsikt, gångavstånd till skolan och precis vid tunnelbanan och ja den är bara fin och fräsch! Är så nöjd :D imorgon ska vi åka till Ikea för att köpa täcken och kuddar. Så mys! Nu kan vi slappna av, väldigt skönt. Båda är nöjda och här kommer vi trivas bra! :)

Lägger upp bilder sen från Victor:)


(Taipei 101 var ljust persikofärgad idag. Om ni undra)

Hán Lìxīn

Kategori: Taiwan

Idag började vi med de kinesiska tecken i skolan. Fattar ingenting.
Vi var o kollade på fyra lägenheter också. Och nu händer det nog grejer! Men vågar inte säga för mycket än!!
Sen åt vi på "Din Tai Fung" en väldigt känd Taiwanesisk restaurangkedja som serverar dumplings osv. Kirk (en av taiwaneserna som Victor känner) tog med oss dit och beställde in allt det kändaste och godaste. Och gott var det! Sen åt vi shaved ice till efterrätt som jag också tror är taiwanesiskt men det är iallafall väldigt populärt! Det är typ fryst glass/sorbet liknande som hylvas i tunnatunna skivor till ett berg typ.. så serveras det med frukt och allt möjligt spännande. Kul var det!

Idag har vi införskaffat oss en selfiestick så kommer nog bli några roliga bilder från o med nu ;)

Mitt kinesiska namn :)

Läxa


Och idag var 101 ROSA!! (här hade jag gjort en sån där smileygubbe med ögon som ser ut som hjärtan om jag kunnat) <3

pics från 6/9

Kategori: Taiwan

Här är några fler bilder från igår. Får ta från Victors mobil :)

Taipei 101s lampor byter färg varje kväll. Igår var den lila och tyckte det var fint! Innan har vi sett den blå, grön och röd.




En melondaiquiri!

Lägenhetsjakt och Taipei at night

Kategori: Taiwan

Vi letar för fullt efter en lägenhet nu. Igår kollade vi på några stycken men dom var ofräscha, dyra och låg inge bra. Vi kände verkligen att vi kan hitta bättre! Idag ska vi träffa en agent som ska ta med oss o visa flera stycken i ett område nära skolorna så det blir bra. Tycker jättemycket om att bo här precis vid Taipei 101 men vi kommer inte hitta nåt bra som vi har råd med runt här..
Igår var det så SJUKT varmt. Solen sken och det var över 34 grader. Luftfuktigheten här är hööög men igår var det iallafall torrare. Men svettig blev man!
På kvällen träffade vi två av Victors taiwanesiska kompisar som var utbytesstudenter på hans universitet i Linköping innan. Linn (som går i Victors klass) och hennes kompis var med också. Först gick vi massa långa trappor upp på "Elefantberget" här i stan. En av sakerna jag verkligen gillar med Taipei är att det ligger så höga skogsklädda berg runt o nästan i staden! Det var SÅ EXTREMT svettigt för åskan låg i luften och jag hade inte riktigt rätt kläder men var värt allt när vi kom upp på toppen! Vackra stad! Sen åt vi lite och tog en varsin drink och bara pratade. Så himla trevligt! Blev en sen kväll igen, men är liksom så här. Var lite segt att komma upp ur sängen idag, men det är skola så bara att kämpa på! :)




Jag måste köpa en ny kamera......

Taipeis nattliv

Kategori: Taiwan

Igår gick jag heeelt vilse påväg till skolan! :( gick upp i fel öppning från tunnelbanan o hamnade runt hörnet på gatan. O jag gick rakt.. var sjöblöt när jag till slut hittade tillbaka till skolan, usch va så varmt..
Efter skolan mötte jag Victor för lunch i food courten i Taipei 101. Vi bor ju som sagt typ två gator från 101 så vi äter där varje dag. Helt ok billigt (det på bilden kostar typ 50 SEK) o massa att välja på! :)
För er som inte har helt grepp på allt: Victor studerar till civilingenjör i industriell ekonomi på universitetet. Och han läser med asiatisk inriktning o det ingår då med ett års utlandsstudier. Det är därför vi är här! ;) Så idag kom ett gäng av hans klasskompisar hit som också ska plugga. Men de flesta i en annan stad. Dom är i Taipei över helgen så vi träffade dom! Först åkte vi till en nightmarket, kollade runt och åt riktig Taiwanesisk streetfood. Gott! Sen drog vi in till Taipei 101 o gick på en klubb precis där som hette Halo. Snygg klubb o bra musik men ganska liten lokal. Vi satt mest ute på balkongen o kolla på 101. Efter det drog vi hem o jag och Victor köpte med mat på 7eleven. Det är 7elevens överallt här och dom har öppet hela natten. Vi var hemma kl 5. Men vi är ju liksom jetlaggade fortfarande så o allt är senare här. Jättekul kväll iallafall! :)

Victor i food courten.

En oklar bild från inatt av mig och ett får utanför 101..

So far, SOOO good!

Kategori: Taiwan

Igår var jag på skolan på guidad tur och fick mitt schema och böcker. Idag hade jag min första lektion med klassen. Vi började med uttal och lätta meningar men jisses det är inte lätt alltså! Men så kul att lära sig :) Sen på kvällarna har jag o Victor gått runt i stan. Det är så varmt att man kan typ bara va ute på kvällarna. Så då vaknar staden till liv. Affärerna stänger 22 här. Jag hade fått för mig att detta skulle vara en ganska sömnig stad, men ikke!! Den är helt fantastisk! Vackra pampiga byggnader, massor av grönska, helt sjukt bra shopping och alltid rörelse. Jag har varit här tre dagar och älskar redan den här staden!

Min skola






Vi har ätit risburgare. Alltså ris istället för bröd. Detta är verkligen Asien 


Framme!

Kategori: Taiwan

Nu är vi framme. Flyresan gick bra men var lååång. Var så himla trött och blir lätt åksjuk när jag flyger :/ Vi åkte Gardemoen->Heathrow->Hong Kong->Taipei med Cathay airways. När vi kom fram fick vi fixa visum och sen simkort till mobilerna. Sen tog vi en taxi till vårat boende. Vi har hyrt en studio (etta utan kök) de första 10 dagarna medans vi letar ett annat permanent boende. Studion låg mitt i centrum så vi fick se en del under taxiresan! Dock spöööregnar det. Och är jättevarmt! Vi tog in våra saker till rummet och sen gick vi direkt ut o köpte varsitt paraply o letade upp nånstans att äta. Det blev pizza på en restaurang. Och "peanut butter fries"! Vi blev väldigt nyfikna så va bara tvungna att beställa det o det var alltså pommes med jordnötssmörssås på!! VEM kom på det?! Ganska gott va det iaf ;) o pizzan var riktigt god. Sen va det tillbaka till studion som gällde o duscha o lägga sig. Jag är jättejättetrött o imorgon ska jag upp tidigt för ska hitta till min skola till 8:30. Såå spännande o jag är nervös! Victor har lovat att följa med mig dit iallafall så att jag inte tappar bort mig ;)
Hoppas mina kära har det bra hemma i Sverige!

Taipei 101, ligger precis runt hörnet till vår studio!