hansemark.blogg.se

Hongkong! del 1

Kategori: Taiwan

Jag gillar Hongkong! Vi åkte tiidigt i fredags o åkte hem på söndag eftermiddag. Flyget tar bara 1.5 h här emellan. Perfekt för en weekend. Vi har ätit gott, åkt med trams upp på Victoria Peak som ligger 428 meter över havet, åkt färgan, shoppat, promenerat runt o åkt trams i stan.
Hongkong känns inte som en asiatisk stad. Staden är väldigt modern med massor av höga coola skyskrapor och butiksbyggnader med krusiduller på men även med några gamla byggnader som kikar fram. Det är väldigt backigt med branta backar och många trappor. Det är västerlänningar ööööööverallt, såg typ mer västerlänningar än asiater, och de använder engelska väldigt mycket. Det är många fina bilar o inga mopeder. Det är business o mer stressade folk så man ibland bara känner sig ivägen. Dyrt är det (typ svenska priser). Kort och gott: Hongkong är väldigt olikt Taipei. Även fast jag verkligen gillar Hongkong så räcker en helg. Rekommenderar folk till att åka hit!! Om man älskar skyskrapor (som jag) och vill känna lite stadspuls är detta ett fantastiskt ställe.
 
 
 Första vi gjorde när vi kom fram var såklart att äta. Jag åt en så hiiimla god pasta med krabba och tomatsås
 
 
 
Såna här affärer med konstiga torkade saker överallt. Blä..
 
Köpte världens blaskigaste chailatte :(
 
Lilla lilla rummet vi hyrde
 
 
 
 
 
 
 
 
Har haft det här inlägget liggandes i utkast i en vecka nu, men mamma o Tomas är ju här så har fullt upp o hinner inte lägga upp alla bilder. Så får göra såhär så länge! Då får ni se på något iallafall! Återkommer med del 2 när jag får tid :D
 
 

Kommentarer

  • Mamma säger:

    Vilket pyttelitet rum 😮 Många fina skyskrapor du fått med på bild 👍

    2015-12-06 | 14:27:04

Kommentera inlägget här: