hansemark.blogg.se

Hiroshima

Kategori: Japan

Vi var i Hiroshima en natt. Hade gärna stannat där längre! Magisk stad. Den är så fin och tyst på ett speciellt vis. Även fast den är modern och livlig fanns ändå något slags lugn. Det är en hoppfull o tacksam stad. Vi promenerade runt, var i memorial parken, på museumet och vid A-bomb dome. Det är sorgligt där. Folk är tysta, långsamma och betänksama på ett vis. Man kände som att man var tvungen att viska till varandra och gå försiktigt. Tacksamhet och sorg på samma gång! Man fick en slags känsla som jag inte kan beskriva bättre än som att vara i en "Hiroshima bubbla". Hur som helst bjöd stan på god mat och massa munkar, ett väldigt bra hotell och det var mitt favoritstopp på den här resan.
 
 
 
Massa fin natur att kolla på när vi åkte tåget
 
Sova gjorde man med.. 16 timmar på tåg blev man trött av
 
 
Matautomat. Du stoppar in pengar o trycker in va du vill ha. Sen får du ut en biljett som du lämnar till servitrisen o så får du maten :)
 
När vi kom fram åt vi okonomiyaki. Han steker ägg, nudlar, grönsaker, bacon och räkor på stekbordet där man sitter. Sen läggs allt ihop till en tårta och så har dom på sås! Gottit!
 
 
Okonomiyaki
 
 
 
 
 
 
A-bomb dome.
 
 
Igen, shoppinggator med tak! HUR bra!!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mer munkar ;)
 
Japanska kvitton asså.. Alienspråk och smileyfigur!
 
 
Känner mig så tacksam över att få ha varit i Hiroshima. Att få se och uppleva nåt så tragiskt. Att få se nåt så fint och hoppfullt. Magiska stad.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: