hansemark.blogg.se

Kyoto

Kategori: Japan

Sista stoppet på vår Japanresa blev i Kyoto. Vi kom fram sent på kvällen så blev hotellet o bara äta. Dagen efter spöregnade det o höll på hela dagen.. vi tog oss iväg på lite turistande ändå. Vi började med att ta oss till Gion. En gammal stadsdel med små gator och det är där Geishan kommer ifrån. Det finns fortfarande Geishor där o man ska kunna få se dom ibland men dom höll sig nog inne när det var sånt där väder för vi såg inga. Dock var det VÄLDIGT många asiatiska turister som klätt sig i traditionella geishakläder som gick där. Längst upp på gatan låg Kiyomizu-dera templet. Stort och häftigt. Man kan gå runt överallt på området o så kan man betala en del för att få gå in i templet. OK klart vi ska gå in tänkte vi, måste ju vara coolt om man nu måste betala för det! Men nej gud det var så otroooooligt ovärt. Gör inte det om ni är där. Det var inget att se alls. Vi var så himla sura haha. Vi gick runt lite i trädgården o det spöregnade hela tiden och var massa folk där. Så man fick slåss med paraplyn o blev jätteblöt. Vi gick ner för gatan igen o tryckte i oss massa smakprov av allt möjligt. Japan och Taiwan är väldigt väldigt generösa med smakprov på saker. Du får smaka på ALLT o dom förväntar sig inget annat än att du smakar. Dom verkligen bjuder dig. Vi åt kakor i mängder o drack te. Sen åkte vi till Bamboo forest. Det var också häftigt men regnet var bara inte kul..
Sen på kvällen åkte vi tillbaka till Tokyo o sov på flygplatsen.. vårat flyg gick halv sex så helt onödigt att boka ett hotell för bara några timmars sömn ändå. Vi fick platser på flyget som inte var bredvid varandra så när vi gick o skulle fixa det blev vi uppgraderade till business class. I ett jumbo jet!! Så vi fick sitta på övervåningen med sjukt bekväma säten man kunde fälla åt alla håll typ. Lyx!!
 
 
 
 
 
 
 
Det du betala för när du gick in i templet va bara för att gå på "verandan" där liksom..
 
 
Ett par såna här fountains har vi gått igenom på vår resa. Du fyller koppen med det "speciella vattnet", håller den med skaftet i höger hand o sköljer vänster hand, tar skaftet i vänster hand o sköljer höger, sen ska du ta vattnet i munnen, spotta ut, sen tar du koppen med båda händerna o häller ut det ner över skaftet på händerna. Här därmot DRACK folk vattnet? Asså svalde. Vi tittade osäkert på ett tag o jag skippade men V beslutade sig för att låtsats o ta det i munnen o gå bort en bit o spotta ut det där... hahaha
 
Försöker låtsats som inte hela munnen är full i vatten..
 
Provsmaka maaaassa såna här, Yatsuhashi. Det är väldigt populärt i Kyoto. Det är rismjöls deg med olika fyllningar. Vanligast är kanel och sesam. Smakar typ som ogräddad bulldeg utan socker o med konstig fyllning. Vi tyckte bäst om choklad och nöt.
 
 
 
 
Bamboo forest
 
En natt på flygplatsen..
 
Jumbojet!
 
Inga problem med ben utrymme iaf. Vi blev verkligen så himla exalterade som barn o tryckte på alla knappar som fanns o åkte upp o ner i sätena haha var så himla nice!
 
 
 
Mot Taipei!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: