hansemark.blogg.se

Sapporo

Kategori: Japan

På söndagen tog vi ett nattåg till Sapporo. Vi köpte tågpass så vi kunde åka hur mycket som helst i hela Japan under en vecka. Vi tänkte spara in lite på hotellnätter på detta viset eftersom man sover på tågen och på samma vis få se mycket mer av Japan. Först åkte vi fyra timmar på Shinkansen med ett "bullet train" som går 300 km i timmen till Amoro. Där fick vi byta till sovtåget. 
Vi var framme i Sapporo klockan 6 på morgonen. Traskade till hotellet o bytte om o fräscha upp oss lite o fick lämna väskan där. Sen gick vi ut o kolla stan. Det bara vräkte ner snö och var iskallt. Hade ont i hela kroppen för jag frös så mycket.. jag var så olycklig haha! Så vi höll oss inomhus så mycket vi kunde. Var ganska kul för vi båda la märke till att det var väldigt tomt ute på gatorna. Sen upptäckte vi att alla är under marken! Dom har köpcentrum under stan så man kan ta sig runt imonhus. Coolt va ;) På kvällen gick vi till Kirin ölbryggeri. Där fick man äta så mycket kött och grönsaker du ville under 90 minuter o så var det så där du fick steka själv. Var så himla gott! Sen (såklart) köpte vi med oss lite gott o gick till hotellet o la oss. Så himla trötta och längtade efter en riktig säng! Dagen efter var vi på Sapporo öl museum. Åt mer god mat och gick runt i stan innan det var dags för nattåg igen, till Hiroshima!
 
 
 
Det var vanliga säten fast med mycket mer stoppning liksom så dom var faktiskt ganska mjuka och så kunde man fälla dom helt ner så man låg. Vi trodde först att vi skulle ha såna riktiga sovalkover för fanns det på tåget med men dom fick man betala extra för.. det var en besvikense ;) men gick helt OK att sova i sätena!
 
 
 
Var verkligen en chock när vi kom fram till Amori o skulle byta tåg. Massa snö! Jag var missnöjd...
 
Blev en rejäl frukost på McDonalds när vi kom fram.
 
Snön som vräkte ner ute..
 
 
 
 
Grillmästarn på Kirin
 
 
Dom gillade att ha såna här galna "utsmyckningar" på byggnaderna.
 
4 liter whiskey, någon?
 
Dom har en snow festival i Sapporo som de höll på att förbereda inför. Här höll dom på att bygga upp värsta byggnaden!
 
 
 
Government office
 
Såna där tuffa träd med "bollgrenar" fick knytas upp för snön. Såg ut som kottar
 
 
 
 
 
 
Sapporo beer museum. Så fin byggnad! Både jag och Victor har en kärlek till gamla tegel industribyggnader o blev lite förälskade i detta gamla bryggeriet..
 
 
 
 
 
Gamla reklamaffischer
 
 
 
Ölprovning. Classic vann
 
Glass, en med ostsmak och en med ölsmak. Hur sjukt det än låter så var den glassen med ostsmak helt fantastiskt god!
 
Ett till hus med galna "utsmyckningar", här med två stora krabbor..
 
ÄLSKAR att dom sätter tak över stora shoppinggator. Varför gör vi inte så i Sverige??
 
 
 
 
 
Sen var det dags för ännu ett nattåg. Superpigg..
 
Var jättekul att åka till Sapporo! Även fast vi inte var förberedda på att det skulle vara så kallt o massa snö.. man kan nog hitta på ännu mer om man har bättre kläder! Men staden är såå myyysig och kul!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: